عنایت الله رحیمی چهارشنبه در دومین جلسه کمیته هماهنگی اشتغال استان فارس در شیراز افزود: هدف از اجرای این طرح ایجاد اشتغال و رفع بیکاری است و این طرحها نباید منجر به ایجاد بیکاران بدهکار شود.
وی در این راستا، دستگاههای اجرایی و حمایتی مانند کمیته امداد، بهزیستی و بنیاد شهید استان را ملزم کرد که طرحهای اشتغال فراگیر و روستایی استان را از ابتدا تا مرحله بهره برداری با جدیت رصد و دنبال کنند.
استاندار فارس در ادامه با اشاره به نامگذاری سال ۹۸ از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان سال رونق تولید افزود: عملیاتی شدن این شعار نیازمند برنامهای است که منجر به جذب سرمایه گذار و در نهایت منجر به ایجاد کارگاهها، بنگاهها و کارخانههای تولیدی و اقتصادی شده و تولید و اشتغال و ارزش افزوده را رقم خواهد زد.
استاندار فارس ادامه داد: تحقق شعار سال به عنوان تکلیف اداری و همچنین تکلیفی که ولی فقیه بر عهده مسئولان گذاشته باید با جدیت در دستور کار قرار گیرد.
رحیمی تدوین برنامه در جهت عملیاتی کردن رونق تولید را امری ضروری و اجتناب ناپذیر دانست و تصریح کرد: برنامههای تدوین شده توسط هر یک از دستگاهها باید در کارگروه اشتغال مورد بررسی قرار گرفته و پس از رفع نواقص احتمالی عملیاتی شود.
استاندار فارس افزود: دولت به شکل مستقیم به ایجاد اشتغال نمیپردازد و دستگاههای دولتی با زمینه سازی و ایجاد تسهیلات شرایط را برای جذب سرمایه گذار و به تبع آن ایجاد اشتغال فراهم میکنند.
رحیمی اظهار داشت: از سوی دیگر دولت به منظور انجام فعالیتهای اجرایی، اعتباری را در اختیار دستگاهها قرار میدهد و دستگاه مربوطه نیز قرار دادی با پیمانکاران منعقد میکند که زمینه ساز ایجاد اشتغال است.
وی، با اشاره به کاهش حدود ۲ درصدی نرخ بیکاری استان در بهار امسال (هفت درصد) نسبت به مدت مشابه پارسال (۸.۹) افزود: بی تردید اقدامات دولت چه در بخش ایجاد تسهیلات و فراهم کردن شرایط و چه در بخش فعالیتهای اجرایی دستگاهها در کاهش نرخ بیکاری استان مؤثر بوده است.
وی، توجه به جذب تسهیلات اشتغال فراگیر و روستایی در استان را ضروری دانست و افزود: طرحهای ارائه شده در این زمینه باید از وجاهت کافی برخوردار باشد تا سرمایه گذار بتواند با برگشت سرمایه و تولید مناسب تسهیلات بانکی خدد را تسویه کند.
استاندار فارس خواستار توجه به تمامی زمینههای اشتغال شد و گفت: در سفر اخیر به کشور قطر با رایزنیهایی که در این کشور انجام دادیم زمینه ایجاد اشتغال در این کشور فراهم شد و به زودی فهرستی از اسامی شرکتها و پیمانکاران دارای صلاحیت برای این همکاری ارائه خواهد شد.
وی افزود: طی سال گذشته و امسال در بحث اشتغال فراگیر و روستایی ۵۵۰ میلیارد تومان و در طرح رونق تولید از طریق سامانه بهین یاب و با پرداخت مستقیم سیستم بانکی یک هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده و حدود چهار هزار و ۵٢۰ کارگاه موفق به دریافت تسهیلات اشتغال روستایی، فراگیر و حمایتی شده اند.
استاندار فارس همچنین از متولیان شهرکهای صنعتی، منطقه ویژه اقتصادی و واحد معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خواست کوشش جدی تر و بیشتری در زمینه ایجاد فرصتهای سرمایه گذاری داشته باشند.
رحیمی افزود: تداوم مشکلات پس از گذشت چند ماه به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست و ضرورت دارد که تمام دستگاهها و مجموعههای مرتبط پیگیری و رفع مشکلات در کارگروه رفع موانع تولید استان را دنبال کنند.
۶۱۲۲ / ۲۰۲۷