سمنان-ایرنا- رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اجباری شدن بیمه دام با هدف تامین امنیت شغلی، گفت: ۲۵ درصد دام سبک عشایر یعنی حدود هشت میلیون راس تا پایان یال ۹۸ بیمه می‌شود.

کرمعلی قندالی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا در دامغان، افزود: عشایر کشور در مجموع، سالانه ۶ میلیون تن در مباحث مختلف تولیدات دارند که نسبت به جمعیت ۱.۸ درصدی در کشور، این میزان تولید حدود سه برابر جمعیت تولید بخش عشایری است.

وی خاطر نشان کرد: عشایر با تولید سالانه ۱۹۰ هزار تن گوشت قرمز، ۲۵ درصد از نیاز سالانه گوشت قرمز کشور را تامین می‌کنند.

وی ادامه داد: بیشتر تولیدات عشایر در زمینه تولید مواد پروتیینی و لبنی است، اما در حوزه صنایع دستی نیز، حدود ۳۵ درصد تولید کل کشور متعلق به عشایر است.
قندالی تصریح کرد: با توجه به اینکه، ۳۲ میلیون هکتار از بهترین مراتع کشور و حدود ۷۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور زیر قلمرو عشایر است، عشایر در حوزه تولید محصولات کشاورزی نیز نقش به سزایی دارند.
وی اضافه کرد: بحث زنجیره تولید گوشت قرمز به عنوان یک طرح دائمی و مستند به قانون در عشایر اجرا می‌شود که منابع آن از محل یک درصد ورودی به صندوق توسعه ملی تأمین می‌شود.
قندالی گفت: سالانه بین سه تا چهار هزار میلیارد ریال تسهیلات به صورت یکساله به صورت سرمایه در گردش در اختیار عشایر قرار می‌گیرد.


طرح زنجیره‌ای دام در بین عشایر اجرا می‌شود
معاون وزیر جهاد کشاورزی کشور افزود: در اجرای طرح زنجیره‌ای دام برای عشایر، قبل از تولید با انتخاب بهترین نژاد، در حین تولید با اصلاح روش تغذیه و سلامت دام و بعد از تولید در بحث فروش در بازار فعالیت می‌کنیم.
قندالی اظهار داشت: در اصلاح روش تغذیه در کل کشور، ظرفیت ۳۰۰ هزار تنی تولید کنسانتره را داریم که این کارگاه‌ها سالانه کنسانتره تولیدی خود را به صورت علمی در اختیار عشایر قرار می‌دهند.
وی اضافه کرد: هم اکنون در راستای تأمین امنیت شغلی، بیمه دام در بین عشایر اجباری شده است که طبق افق پیش رو، تا پایان سال ۹٨ حداقل ۲۵ درصد از دام سبک متعلق به عشایر به میزان هشت میلیون واحد دامی باید بیمه شود.

قندالی خاطر نشان کرد: توانمندی عشایر با آگاهی بخشی و آموزش‌های لازم در جهت بهره برداری از ظرفیت سرزمینی، تنوع معیشتی و تنوع درآمد در دستور کار سازمان امور عشایری قرار دارد.
وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت‌های متعدد در حوزه گیاهان دارویی نیز امری مهم و از سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی در حوزه توانمندسازی عشایر است که در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار هکتار کشت گیاهان دارویی در بین عشایر انجام می‌شود.

عشایر در حوزه گردشگری و کشاورزی تقویت می‌شوند
قندالی گفت: به دلیل علایق مردم در بازدید از نوع زندگی عشایر و طبیعت، عشایر در حوزه گردشگری دارای ظرفیت بکری هستند که سازمان امور عشایری برای اجرایی شدن و تقویت این امر، برنامه‌های جامع دارد که ساختار آن نیز به عنوان کارگروه ملی تعریف شده و کارگروه استانی آن نیز ابلاغ شده است.
وی، تبدیل محصولات دیمی به علوفه‌ای را مطرح کرد و گفت: تبدیل دیم‌زارها به کشت علوفه امری مهم است که با توجه به ظرفیت بسیار عظیم تولید علوفه به صورت دیم به ویژه در مناطق ییلاقی عشایر، مقدمه آن در کشور مهیا شده و جزو طرح‌های سازمان عشایر و سازمان جنگل‌ها است. قندالی گفت: با تخصیص اعتبار ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریالی به صورت کامل، می‌توان تحول خوبی در حوزه عشایر ایجاد کرد. م

رئیس سازمان امور عشایری ایران افزود: تخصیص پنج هزار میلیارد ریال تسهیلات از محل بند ب ماده ۵۲ و مدیریت بحران با سود ۴ درصد و دوره بازپرداخت ۵ ساله و تخصیص ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل عوارض مشترکان شهری به منظور آبرسانی و تکمیل طرح‌ها به سازمان امور عشایری در سال جاری تخصیص پیدا کرده است. ر

ئیس سازمان امور عشایری ایران در سفر یک روزه به شهرستان دامغان در استان سمنان در جلسه بررسی مشکلات عشایری شهرستان در فرمانداری حاضر شد و عصر امروز از مناطق عشایری دامغان بازدید خواهد کرد.

در این شهرستان بیش از ۵۰۰ خانوار عشایر با حدود ۲ هزار نفر جمعیت زندگی می‌کنند.
مناطق شمالی دامغان برای ییلاق عشایر مکان بسیار مناسبی است.
شهرستان دامغان در فاصله ۱۱۵ کیلومتری شرق مرکز استان و بیش از ۹۴ هزار نفر جمعیت دارد.

۹۸۵۶/۶۱۰۳