درحالی که دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا از بهترین روابط شخصی با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی سخن می گوید، نام این کشور را دولت وی در فهرست کشورهای حامی تروریسم قرار داده است.
حمایت از تروریسم از جمله بهانه هایی است که آمریکا برای تحت فشار قراردادن کشورهای مستقل از واشنگتن دنبال می کند کشورهایی که هدف آنها حراست از حق حاکمیت و تمامیت ارضی، توسعه علمی و اقتصادی بدون وابستگی به غرب است.
اما به نظر می رسد که ترامپ به رغم همه این فشارها و بهانه جویی ها و حتی با سخت ترین تحریم های چند دهه گذشته علیه کره شمالی، دستاوردی جز چند دیدار بین سران دو کشور نداشته است رژیم دایمی صلح امضا نشده و دو کشور کماکان در شرایط خصمانه بسر می برند و کره شمالی از برنامه اتمی نظامی خود عقب نشینی نکرده است.
«چویی جینگ» از تحلیلگران سیاسی چین و کارشناس مسایل آسیای شمال شرقی بر این باور است که قراردادن نام کره شمالی در این فهرست، حرکتی نمادین است اما هدف اصلی تسلیم کردن کره شمالی است.
وی می افزاید به نظر نمی رسد آمریکا در این مسیر و با چنین راهبردهایی توفیقی بدست بیاورد برای حل مساله هسته ای شبه جزیره کره تحریم و برچسب حمایت از تروریسم، کاری را حل نمی کند و بجای آن باید راهبردهای مسالمت جویانه دنبال شود.
این کارشناس می افزاید که هیچیک از دو کشور برای بازگشت به میز مذاکرات آمادگی ندارند و برای همین دونالد ترامپ می خواهد از فشارهای حداکثری برای به زانو درآوردن کره شمالی استفاده کند.
وقتی کره شمالی اولین آزمایش اتمی خود را در سال ۲۰۰۶ میلادی انجام داد، غرب و سازمان ملل این کشور را تحریم کردند پس از آن به طور یکجانبه از سوی ژاپن، کره جنوبی و آمریکا تحریم های بیشتری برای کره شمالی در نظر گرفته شد و البته نتیجه اش این بود که کره شمالی چندین آزمایش هسته ای دیگر انجام داد و نهایتاً خود را کشور دارای قدرت نظامی اتمی نامید.
«جای اینگ» از دانشگاه تونگجی چین می گوید: کره شمالی برای اینکه بخواهد اقدامات آمریکا را به تنهایی تلافی کند راه دشواری در پیش دارد و همین مساله موجب می شود تا همواره شکلی فزاینده از تنش ها در شبه جزیره کره بوجود بیاید.
وی خاطر نشان کرد کره شمالی به امتیاز و مشوق و تضمین های امنیتی نیاز دارد که هرگز در اختیارش گذاشته نشده و برعکس بیشترین فشارها را از ناحیه آمریکا و متحدانش متحمل شده است.
او می گوید امروز کشورهای دیگر جامعه بین المللی باید برای برون رفت از این شرایط و بازگرداندن آمریکا و کره شمالی به میز مذاکرات تلاش کنند در غیر این صورت تنش های فزاینده می تواند به مثابه یک بمب عمل نکرده همیشه در خطر انفجار باشد.
برای کره شمالی داشتن تسلیحات اتمی قدرتی بازدارنده در برابر آمریکا محسوب می شود و برای همین این کشور هرگز این سلاح امنیتی را به رغم تحریم های شدید تسلیم نخواهد کرد و شاید بهترین راهبرد برای حل و فصل نهایی مساله شبه جزیره کره، گفت و گو باشد که البته تا کنون مذاکرات سران دو کشور به دلیل اختلافات فراوان میان آنها به بن بست رسیده است و به نظر می آید باید پای بازیگران دیگری چون روسیه و چین هم به میز مذاکرات باز شود.