محمدمهدی شهریاری روز چهارشنبه در دومین جلسه استانی شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بر تکمیل و بهرهبرداری از یادمانهای دوران دفاع مقدس در استان تاکید کرد و افزود: در نشستی که با معاون رییس جمهوری داشتیم، روند احداث این یادمانها در سطح استان مطلوب ارزیابی نشد و ضروری است دستگاههای معین در اسرع وقت گزارش آخرین وضعیت احداث این یادمانها را ارائه دهند.
وی با اشاره به تخصیص نیافتن اعتبارات ملی برای احداث این یادمانها، گفت: وزارتخانههای دستگاههای معین احداث این یادمانها، نقش خود را در تامین اعتبارات مورد نیاز ایفا نکردهاند.
وی ادامه داد: مدیریت واحد لازمه احداث و تکمیل روند عمرانی این یادمانهاست و تدوین آییننامه وظایف فرمانداریها و شهرداریها در احداث و نگهداری یادمانهای دوران دفاع مقدس استان ضروری است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانغربی نیز در این جلسه گفت: طی چند سال اخیر ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای احداث یادمانها، ساماندهی گلزار شهدا، احداث موزه دفاع مقدس و اعزام راهیاننور در استان اختصاص داده شده است.
محمد حضرتی پر اظهار داشت: سه میلیارد و ۴۸۶ میلیون تومان تا سال ۱۳۹۷ فقط برای یادمان مصدومان شیمیایی سردشت به ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت شد.
وی با اشاره به رویکرد سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان به مقوله ایثار و شهادت بیان کرد: بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان نیز با مجموع اعتبارات بازسازی و احداث یک المان به میراث فرهنگی و برای ایجاد موزه جنگ اعطا شده است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به گزارشی از روند احداث یادمان شهدای گمنام در استان، گفت: این استان دارای ۶ یادمان اصلی است.
سرهنگ پاسدار جلیل وحیدی با بیان اینکه آذربایجانغربی در بین پنج استان میزبان راهیاننور ضعیفترین زیرساخت را دارد، افزود: در سال ۱۳۹۳ با مسئولان استانی و کشوری رایزنی شد تا یادمانهای استان مورد توجه قرار گیرد؛ یادمان شهید باکری نیز با موافقت استاندار وقت مقرر شد به یادمانهای استان اضافه شود.
وی اضافه کرد: ادارهکل حمل و نقل استان معین یادمان شهید «زینالدین» است که در کیلومتر ۱۵ جاده سردشت بانه قرار دارد و فاقد هر زیرساختی است.
وحیدی افزود: یادمان «دوپازا بلفت» در کیلومتر ۲۰ سردشت و مرکز کیله نیز وضعیت خوبی ندارد و معین آن نیز سازمان جهاد کشاورزی استان است و فقط المان و سکوی روایتگری دارد.
وی با بیان اینکه اداره معین یادمان «شهدای تمرچین» ادارهکل صنعت، معدن و تجارت است، گفت: این یادمان سرویس بهداشتی دارد ولی فاقد نمازخانه و سایر زیرساختهاست.
وحیدی با بیان اینکه در استان یادمان درجه یک وجود ندارد، افزود: یک یادمان درجه ۲ داریم که از نظر زیرساختی تعریفی ندارد.
وی اضافه کرد: یادمان شهید «ناصر کاظمی» در کیلومتر پنج جاده پیرانشهر به سردشت نیز که ادارهکل ورزش و جوانان معین آن است، دارای معارض می باشد.
وحیدی اظهار داشت: یادمان شهید «بروجردی» که از نظر جغرافیایی در دسترسترین جای استان است در سه راه نقده واقع شده و ادارهکل دادگستری معین آن است؛ این یادمان حسینیه دارد ولی اداره گاز معتقد است که حریم قانونی در آنجا رعایت نشده است.
وی اضافه کرد: ششمین یادمان استان یادمان «شهدای شیمیایی سردشت» میباشد که ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسالمی معین آن است.
در پایان این جلسه حکم انتصاب «محمدمهدی شهریاری» به عنوان رییس ستاد هماهنگی و پشتیبانی راهیان نور آذربایجانغربی با امضای سردار سرتیپ بهمن کارگر، رییس ستاد مرکزی راهیان نور کشور به وی اهدا شد.
آذربایجانغربی در دوران دفاع مقدس در معرض حملههای زمینی و هوایی دشمنان بود و اکنون نیز باب شهادت در این استان مرزی باز است.
۷۱۲۵/۳۰۷۲