به گزارش پنجشنبه سی.ان.ان، دو مقام نظامی آمریکا گفتند که انتظار میرود پانصد ۵۰۰ نظامی به پایگاه هوایی «شاهزاده سلطان» در شرق ریاض اعزام شوند.
به گفته این مقامها در حال حاضر گروه کوچکی از نظامیان و پرسنل پشتیبانی آمریکا در این پایگاه حضور دارند تا مقدمات استقرار باتریهای سامانه دفاع ضدموشکی پاتریوت را فراهم کنند. آنها همچنین قرار است در بهبود وضعیت پایگاه نقش داشته باشند.
این تصمیم در حالی است که کنگره به دلیل نقش عربستان در قتل «جمال خاشقچی» روزنامه نگار سعودی و جنگ علیه یمن، اختلافات شدیدی با دولت ترامپ دارد. دولت ترامپ در چنین وضعیتی روابط نظامی خود را با سعودیها تقویت کرده است.
آمریکا ماه گذشته اعلام کرد که یک هزار نیروی دیگر به خاورمیانه میفرستد اما محل اعزام آنها را اعلام نکرد.
یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشده است، به سی.ان.ان گفت که دولت آمریکا کنگره را از تصمیم خود رسماً مطلع نکرده است.
پنتاگون به دلیل حساسیتهای ریاض از اظهارنظر علنی در خصوص اعزام نیرو به عربستان امتناع کرده است. سعودیها نیز در این مورد خبری منتشر نکردهاند.
«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا ماه می گذشته اعلام کرد که فروش سلاح به متحدان واشنگتن در خاورمیانه را تسریع میکند. به گفته پمپئو، این معاملههای تسلیحاتی ۸.۱ میلیارد دلار ارزش دارد.
وی گفته بود که با استناد به قوانین اضطراری مربوط به فروش سلاح، ۲۲ قرارداد تسلیحاتی با عربستان، امارات و اردن را تایید کرده است. اما مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه به ممنوعیت فروش میلیاردها دلار سلاح به عربستان سعودی و امارات رای داد.
تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۸ - ۰۷:۱۱
تهران – ایرنا – مقامهای دولت «دونالد ترامپ» در روزی که مجلس نمایندگان آمریکا با تصویب قطعنامه ای مخالفت خود را با فروش سلاح به سعودیها نشان داد، اعلام کردند که صدها نیرو در راستای تقویت همکاریهای نظامی به عربستان اعزام میشود.