فرماندار بینالود (طرقبه شاندیز) روز پنج شنبه در خصوص این طرح به خبرنگار ایرنا گفت: این طرح در راستای طرح مثلث اقتصادی استاندار خراسان رضوی و با هدف حفظ و جذب گردشگر و افزایش طول اقامت حدود ۶۰ میلیون گردشگر سالانه در طرقبه و شاندیز ساخته می شود.
سید حسن حسینی افزود: سال گذشته ۳۰ میلیون خودرو وارد این شهرستان شد که سهم بخش شاندیز با افزایش نسبت به سال قبل به ۱۳ میلیون خودرو رسید.
فرماندار بینالود گفت: از اهداف دیگر ساخت این طرح گردشگری نگهداری و به نوعی آبخوانداری منابع آبی شهرستان طرقبه - شاندیز است.
سید حسن حسینی افزود: این طرح در قالب سه دریاچه امکان نگهداری یک میلیون و ۲۰۰ هزار متر مربع آب را فراهم می کند و مجوز این میزان نگهداری آب از شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی اخذ شده است.
وی حجم این میزان آب را معادل مجموعه گردشگری چالیدره عنوان کرد و ادامه داد: برای تکمیل این طرح در همه مراحل باید ۱۰۰ هکتار زمین به تملک در بیاید که تاکنون ۱۷ هکتار تملک شده است و بر اساس برآوردها برای اتمام این طرح به ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
فرماندار بینالود گفت: شهرداری شاندیز، سازمان همیاری شهرداری های خراسان رضوی و شرکت توسعه آتیه شاندیز ساخت و تکمیل این طرح عمومی را در شهرستان بینالود بر عهده دارند.
حسینی شمار رودخانه های دائمی شهرستان طرقبه شاندیز را هفت عدد عنوان کرد و افزود: رودخانه های مغان و مَج به سد طرق با ۲۴ میلیون متر مکعب گنجایش می ریزند که هم اکنون ۷۰ درصد آن پر شده است و رودخانه های دهبار، ازغد و جاغرق نیز امسال بند گلستان ۲.۵ میلیون متر مکعبی را سرریز کرده اند.
وی اضافه کرد: رودخانه های زُشک و کَنگ نیز به دشت سوران سرازیر می شوند و آبهایشان در ۹ آب بند شرکت آب منطقه ای ذخیره می شود که با توجه به با شنی و نفوذ پذیر بودن زمین در این منطقه برداشت آب از ۲۰۰ حلقه چاه برای آب شرب مشهد تامین می شود.
شهرستان بینالود معروف به طرقبه - شاندیز دو شهر ییلاقی و گردشگری طرقبه و شاندیز را به ترتیب با ۲۲ هزار و ۱۸ هزار نفر جمعیت در نزدیکی مشهد در خود جای داده است.
۳۲۲۱/۱۹۲۲