کرمان - ایرنا - تمرکز مالیاتی باید در بازار دلالی از جمله حوزه سکه، مسکن و غیره منتقل شود زیرا اگر محیط دلالی از نظر مالیاتی ناامن باشد، سرمایه ها به سمت تولید متمایل می شود.

به گزارش ایرنا، رئیس کل دادگستری استان کرمان روز پنجشنبه در نشست علمی تخصصی مالیات عادلانه؛ بستر رونق تولید با بیان اینکه سیاست های کلان مالیاتی کشور معیوب است، افزود: هدف سیاست های کلان مالیاتی این است که سرمایه هایی را از بخش های مختلف جمع کرده و به بخش تولید هدایت کند که در حال حاضر به هر دلیلی این اتفاق نمی افتد و یا ناقص انجام می شود.

یدالله موحد افزود: تا زمانی که قوانین اصلاح می شود و در حال اصلاح است لازم است تصمیمات قضات در هیات های حل اختلاف مالیاتی سبقه حمایت از رونق تولید را داشته باشد و رویکرد و نگاه به سمت حمایت از رونق تولید باشد زیرا این موضوع از تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی، انتظارات ملت و از نیازهای کشور است.

وی با اشاره به اینکه قدرت وصول مالیات از گذشته نماد اعمال حاکمیت بوده و هست تاکید کرد: یکی از مظاهر اعمال حاکمیت، وصول مالیات است و یکی از شاخص ها و ویژگی های شهروند خوب این است که در قبال خدماتی که در حوزه های امنیت، رفاه، آسایش و عدالت دریافت می کند، خوش حساب بوده و به موقع مالیات خود را پرداخت کند.

رئیس کل دادگستری استان کرمان عنوان کرد: یکی از قدرتمندترین ماموران چه در اشکال قدیمی و جدید، ماموران وصول مالیات به نفع حاکمیت بوده اند و در وضعیت فعلی کشور نیز سازمان قدرتمندی تحت عنوان سازمان مالیاتی با در اختیار داشتن ساز و کارهای قانونی و ساختارهای مناسب در این بخش اعمال حاکمیت می کند و فعال است.

موحد تصریح کرد: ارائه ابزارهای لازم برای دریافت مالیات کار بسیار خوبی است زیرا موجب می شود که خود اتکایی، رشد و توسعه اقتصادی در کشور ایجاد شود.

وی بر جلوگیری از تعدی عمدی یا سهوی به حقوق خصوصی افراد در حوزه مالیاتی تاکید کرد و ادامه داد: صاحب نظران برای کنترل و مهار قدرت عمومی و هدایت آن به مسیر صحیح، ساختارهای نظارتی و ساز و کارهای عادلانه ای را در نظر می گیرند که فرایندها را رصد کند که در بخش مالیات نیز همین موضوع صدق می کند.

رئیس کل دادگستری استان کرمان افزود: با توجه به اینکه در حوزه مالیات نیز ممکن است حقوق خصوصی افراد (مودیان مالیاتی) نقض و یا تضییع شود، سازمان های نظارتی پیش بینی شده که ناظر بر حسن اجرای قوانین هستند.

موحد ادامه داد: سازمان امور مالیاتی نماینده دولت و مامور وصول مالیات است و اقدامات این نهاد در راستای منافع دولت است.

رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: معمولاً مودیان مالیاتی اعتراض دارند و باید قانونگذار به این موضوع توجه کند که توجه کردن و حق اعتراض برای مودیان مالیاتی یکی از ابتدایی ترین حقوقی است که برای اعتمادسازی ایجاد شده است.

موحد افزود: وضعیت آرمانی این است که بین مودیان و سازمان مالیاتی یک اعتماد متقابل وجود داشته باشد که هزینه های وصول مالیات را کاهش داده، فرایندها را کوتاه کرده و قطعاً فرار مالیاتی را به حداقل ممکن برساند.

وی به تشکیلی ۴۰ هزار پرونده در هیات های حل اختلاف مالیاتی، تاکید کرد: سرعت در رسیدگی یکی از اهداف نهادهای شبه قضایی از جمله هیات های حل اختلاف مالیاتی است.

رئیس کل دادگستری استان کرمان تصریح کرد: اعضایی که بناست تخصص خود در هیات های حل اختلاف مالاتی را به کار گیرند باید مستقل باشند تا بتوانند داوری منصف باشند و بی طرفی را رعایت کنند.

موحد ادامه داد: حکمت و فلسفه حضور یک عضو قضایی در نهادهای شبه قضایی از جمله هیات های حل اختلاف مالیاتی بدوی و تجدید نظر این است که این دغدغه ار از ذهن مردم و بخش خصوصی پاک کند زیرا مردم وقتی می دانند یک قاضی عضو است از اجرای قوانین بر مدار صحیح، عادلانه، و رصد رفتارها و تصمیمات از سوی قاضی عادل اطمینان خاطر پیدا می کنند.

وی تصریح کرد: فلسفه حضور قاضی در هیات های حل اختلاف مالیاتی، تعدیل، کنترل و مهار قدرت، نظارت بر حسن اجرای قانون و تصمیم عادلانه مالیاتی است و حضور اثرگذار و کارآمد قضات در این هیات ها می تواند نتایج فراوان و مفیدی را برای جامعه به دنبال داشته باشد.

رئیس کل دادگستری استان کرمان خاطرنشان کرد: مدیران و احدهای تولیدی وقتی انتظار حمایت قضایی دارند روی دو نکته فشارهای مالیاتی و کمبود نقدینگی تاکید دارند که در شرایط کنونی به عنوان دو فشار اصلی در رونق تولید محسوب می شوند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان نیز گفت: هدف از تشکیل این جلسه رسیدن به دریافت عادلانه مالیات جهت رونق تولید است.

محمدباقر اسلامی با اشاره به اینکه اخذ مالیات عادلان یکی از ابزارهای رونق تولید است، تاکید کرد: در چند سال اخیر پایه درآمدهای مالیاتی استان رشد داشته اما شاهد هستیم که رونق تولید متناسب با میزان مالیات پرداخت شده، نبوده است.

وی ادامه داد: مالیات باید به شکلی عادلانه گرفته شده و با افرادی که فرار مالیاتی دارند و حق بیت المال را ادا نمی کنند برخورد شود و از سوی دیگر دقت شود که به مودیان خوش حساب نیز اجحافی نشود.

وی با بیان این مطلب که یکی از پایه های رونق تولید دریافت مالیات است، افزود: در این رابطه باید توجه داشت مالیات به شکلی دریافت شود که مشکلی در مسیر تولید ایجاد نشود.

۷۴۴۰/‏۳۰۲۹