تهران- ایرنا- دبیر کل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری از بررسی سوابق ۸۲۰ عضو هیأت علمی و محقق شرکت‌های دانش بنیان برای عضویت در کمیسیون‌های تخصصی این شورا خبر داد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، مسعود برومند دبیر شورای عالی عتف در حاشیه جلسه شورای عتف در جمع خبرنگاران اظهار کرد: فرایند انتخاب اعضای کمیسیون‌های شورای عالی عتف در مدت دو ماه آینده اعلام خواهد شد.

وی ادامه داد: در گذشته تعدادی از اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و فعالان شرکت‌های دانش بنیان آمادگی خود را برای عضویت در کمیسیون‌های تخصصی شورای عالی عتف اعلام کرده بودند.

دبیر کل شورای عالی عتف، تعداد این درخواست‌ها را ۸۲۰ نفر اعلام کرد و گفت: در جلسه شورای عالی عتف گزارشی از این درخواست‌ها ارائه شد و دبیرخانه در مدت دو هفته آینده سوابق این افراد را تهیه و برای کمیته‌های تخصصی این شورا ارائه می‌کند.

آغاز نخستین نمایشگاه فرصت‌های ساخت داخل و رونق تولید

وی با اشاره به تعهدات وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری، صنعت، معدن و تجارت همچنین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در زمینه حمایت از تولید داخل، اظهار کرد: هر کدام از دستگاه‌های یاد شده با اعطای تسهیلات و امکانات در این زمینه گام‌هایی برداشته‌اند.

وی افزود: به همین منظور، اولین نمایشگاه فرصت‌های ساخت داخل و رونق تولید از امروز ۲۷ تیرماه در محل نمایشگاه‌های بین المللی تهران آغاز به کار کرده و تا ۳۰ تیر ادامه دارد.
وی ادامه داد: در حاشیه این نمایشگاه نشستی با مدیران ارتباط با صنعت دانشگاه در روز شنبه ۲۹ تیرماه برگزار می‌شود. همچنین مکانی در این نمایشگاه از سوی وزارت علوم برای ایجاد ارتباط میان صاحبان فناوری و متقاضیان فناوری در نظر گرفته شده است.
معاون پژوهشی وزارت علوم درباره تفاوت‌های نمایشگاه با نمایشگاه تستا (تقاضای ساخت و تولید ایرانی)، اظهار کرد: این دو نمایشگاه از نظر ماهیتی تفاوتی با یکدیگر ندارند ولی در نمایشگاه تستا نیاز تمام بخش‌ها در بخش صنعت عرضه شد اما در نمایشگاه وزارت صنعت، نیازهای مرتبط با این وزارتخانه ارائه می‌شود.
دبیر کل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: علاوه بر این، سامانه‌ای برای جمع آوری نیازها راه اندازی می‌شود و شرکت‌ها با ورود به آن بر اساس نیازهای موجود در بخش صنعت، حرکت می‌کنند.
برگزاری نمایشگاه تستا گامی بزرگ بود که در مسیر بهره مندی از ظرفیت داخلی در مسیر خود کفایی صنعت و تولید کشور از بُعد فناوری برداشته شد.
در این نمایشگاه که با همکاری دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری و مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، از سوم تا ششم دی ماه سال گذشته در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران در محلی به وسعت سه هزار متر مربع برگزار شد، ۷۰ سازمان و شرکت در نمایشگاه تستا حضور یافتند تا بتوانند از ظرفیت شرکت‌ها و مؤسسات بومی فعال در حوزه تولید مواد، قطعات، تجهیزات و سیستم‌ها برای رفع نیازمندی‌های فناورانه خود بهره‌مند شوند.

بررسی یک ماده واحده از بودجه

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره ارائه گزارش پیشرفت اجرای بند "ح" تبصره ۹ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۸ که یکی از دستور جلسه‌های این شورا بود، خاطرنشان کرد: در این گزارش، میزان بودجه موجود در خزانه که برای امر پژوهش هزینه می‌شود ارائه و مقرر شد دستگاه‌ها از شرکت‌های زیر مجموعه خود پیشنهادات را دریافت کنند.
برومند، افزود: در این جلسه گزارش ماده ۵۶ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت در سال ۹۷ و در این زمینه گزارشی از میزان اختصاص یک درصد اعتبارات دستگاه‌ها و شرکت‌ها به امر پژوهشی ارائه شد.
به گفته این مقام مسئول، همچنین بررسی کیفی و دقیق‌تر اعتباراتی که از محل یک درصد اعتبارات دستگاه‌ها به امر پژوهش در سال گذشته اختصاص یافته است، در کمیته‌های تخصصی این شورا، صورت می‌گیرد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم از ارائه گزارشی در خصوص اقدامات انجام شده به منظور ایجاد نظام هماهنگ برنامه ریزی، بودجه ریزی و ارزیابی عملکرد پژوهش و فناوری کشور خبر داد.

یکصد و هشتاد و یکمین جلسه کمیسیون دائمی شورای عتف (شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری) عصر روز گذشته ۲۶ تیرماه در محل این دبیرخانه برگزار شد.