شیراز- ایرنا- چهارمین نمایشگاه بین‌المللی طلا و جواهر فارس که هفت سال پیش برای آخرین بار در نمایشگاه‌های بین‌المللی فارس برگزار شده بود، دوباره احیا می‌شود.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی فارس پنجشنبه در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر عنوان کرد: این نمایشگاه از ۱۶ مردادماه سال جاری با همکاری اتحادیه طلا و جواهر و اجرا و سرمایه‌گذاری شرکت رستاک پادویژن برگزار خواهد شد.

سید محمود موسوی بیان داشت: هفت سال است که امکان برگزاری نمایشگاه طلا و جواهر به دلایلی فراهم نشده است، امسال همه تلاش‌ها، اقدامات و برنامه‌ها با همفکری و همراهی نهادهای همراه امکان برگزاری فراهم شده است.

وی با بیان اینکه به دلیل شرایط ویژه این نمایشگاه بازدیدکنندگان باید کارت ملی به همراه داشته باشند، افزود: ورودی این نمایشگاه با رجیستری صورت می‌گیرد و از این نظر مانند دیگر نمایشگاه‌ها نیست.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی فارس این نمایشگاه را نمایشگاهی ویژه دانست که نیازمند برنامه‌ریزی کلان و هماهنگی‌های قوی است و درعین‌حال کسب و کاری پررونق به‌شمار می‌رود که ساخته و پرداخته پشتیبانی هر کشور است.

موسوی همه دستگاه‌های حوزه طراحی جواهرات و صنایع وابسته و رسانه‌های اطلاع‌رسانی پیرامون طلا و جواهر را از مشارکت‌کنندگان در این نمایشگاه عنوان کرد.

وی درباره تعداد مشارکت‌کنندگان در این نمایشگاه نیز گفت: پیش‌بینی می‌شود ۱۰۰و احد صنفی از سراسر کشور در این نمایشگاه شرکت کنند؛ همچنین برگزاری کارگاه‌های حاشیه این نمایشگاه زمینه را برای سمپوزیم گوهرسنگ‌ها با محوریت فیروزه و عقیق فراهم کنیم.

وی بیان کرد: نمایشگاه بین‌المللی فارس در سال گذشته بیش از ۶۰ عنوان نمایشگاهی در سال ۱۳۹۷ اجرا کرده است که این تعداد برای سال جاری ۶۸ خواهد بود.

این مقام مسئول با بیان اینکه اگر همه سازمانها در مسیر طبیعی خود حرکت کنند می‌توانند در شرایط نامطلوب اقتصادی، اتفاقات خوبی رقم بزنند، افزود: بعد از تهران بیشترین عنوان نمایشگاهی را در کشور داریم و این نشانگر توانمندی استان فارس در حوزه‌های مختلف است که زیرساخت‌هایی را برای ایده‌های نو فراهم می‌آورد.

طلا مایه آرامش هر خانواده

رئیس صنف طلا و جواهر فارس در این نشست گفت: طلا سرمایه ملزوم هر خانواده است که موجب آرامش هر خانه است که از گزند هرگونه نوساناتی در امان است.

محمدحسین مستغنی طلا را کالایی استراتژیک عنوان کرد که مورد بی‌مهری قرار گرفته است و با قوانین اشتباهی که بعضاً آزمایشی بوده است، دچار مشکلات و باعث شد مردم با طلای ساخته قهر کنند.

وی عنوان کرد: در تولید طلا نیازی به واردات ماده اولیه نداریم و می‌توان از سرمایه‌های مردم برای فراوری و به گردش درآوردن چرخه تولید سود جست و تحریم‌ها هم بر آن اثری ندارد.

فارس ظرفیت‌های بسیاری برای صادرات طلا به کشورهای حوزه خلیج فارس دارد

رئیس صنف طلا و جواهر فارس هدف از برگزاری این نمایشگاه را نشان‌دادن اهمیت وجود طلا دانست و گفت: فارس شاخص‌ترین استان جنوب است و ظرفیت‌های بسیاری برای صادرات به کشورهای حوزه خلیج فارس دارد، از سوی دیگر فرهنگ مردم نیز با طلا عجین شده است؛ اما متاسفانه مردم این استان به مصرف‌کننده دیگر استان‌ها بدل شده‌اند.

مستغنی بیان داشت: نگرانی از پرداخت مالیات برای شرکت در این نمایشگاه رفع شده است و اعضای صنف طلا و جواهر می‌توانند به‌آسودگی در این نمایشگاه شرکت کنند تا این صنعت رونق یابد.

وی با اشاره به اینکه باید شرایط برای تبدیل شدن به یک صادرکننده جهانی را در عرصه طلا و جواهر فراهم کنیم، بیان کرد: ایران تا ۲۰ سال پیش در زمره صادرکنندگان طلا و جواهر قرار داشت؛ اما تولیدات داخلی ما امروز متوقف شده و ۸۰ تا ۹۰ درصد از صادرات کاسته شده است و امیدواریم با برگزاری نمایشگاه‌های متعدد طلا و جواهر و تعاملات بیشتر بتوانیم این مشکلات را رفع کنیم.

رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهر فارس اعلام کرد: این نمایشگاه قطعاً با تخفیف سود و اجرت خواهد بود؛ همچنین به هیچ عنوان طلای بدون اجرت وارد نمایشگاه نخواهد شد.

محمود بندرچی مدیرعامل شرکت رستاک پادویژن که به‌عنوان مجری این نمایشگاه سخن می‌گفت، بیان کرد: یکی از مهمترین اهداف برگزاری این نمایشگاه خارج کردن عرصه طلا و جواهر فارس از مصرف‌کنندگی صرف است تا گام‌هایی برای تولید برداشته شود.

وی افزود: استان فارس در حوزه گوهرسنگ‌ها ظرفیت‌های مطلوبی دارد. طلا و جواهر آمیخته صنعت و هنر است و قدمتی ۷۰۰۰ ساله دارد و ایران پایگاه اصلی آن است و احیای این صنعت کمک شایانی به رونق کسب و کار خواهد کرد.

مجری نمایشگاه طلا و جواهر فارس با بیان اینکه صنعت طلا و جواهر فاقد آلایندگی و باعث اشتغال است، گفت: نمایشگاه جایگاهی مناسب برای معرفی توانمندی‌های فردی و سازمانی واحدهای فعال است.

وی برگزاری چهار کارگاه آموزشی در حاشیه این نمایشگاه را یادآور شد و اعلام کرد: کارگاه قلم‌زنی، کارگاه میناکاری، کارگاه فراگیری و اصول و نحوه کار با تجهیزات گوهرشناسی و کارگاه روانشناسی فروش طلا و جواهر عناوین این جلسات است.

۹۸۸۵ /‏۱۸۷۶‬