استاد عباس اخوین، استاد مسلم و صاحب سبک خط نستعلیق و یکی از برجسته ترین خوشنویسان ایران در دفتر ایرنا در گپ و گفتی صمیمانه به بیان دغدغه ها، خاطرات و مسائل مربوط به حوزه خوشنویسی و خوشنویسان پرداخت.
در این حضور و نشست که ساعتی به طول انجامید پرسش های زیادی مطرح شد که این چهره ماندگار هنر خوشنویسی با روی گشاده به آنها پاسخ گفت.
بدخطی محصول آموزش نادرست است
وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به عمومیت یافتن بدخطی و اینکه افراد جامعه، و حتی تحصیل کردگان دانشگاهی خط نازیبایی دارند، ریشه این مساله را در آموزش ناقص خط در ایام آموزش ابتدایی دانست.
استاد اخوین اظهار داشت: در آموزش خط در سنین ابتدایی، حتی خط زمینه ای که می کشند و کرسی آن غلط است و این در حالی است که من بارها این موضوع را مطرح کرده ام و حتی اوقتی از چرایی کار نکردن خط نستعلیق در مدارس پرسیدم دلیل آنرا مشکل بودن خط نستعلیق به خصوص در دایره «نون» و «خ و ع» عنوان می کنند.
وی با بیان اینکه در شیوه کنونی آموزش هم خود خط و هم زمینه آن غلط است، اظهار داشت: نسخه درمان بدخطی مردم باید در مدارس پیچیده شود و آموزش و پرورش به این مبحث جدی تر وارد شود و آموزش خط خوش را از همان مدارس ابتدایی به روش صحیح آغاز کنند.
استاد عباس اخوین، اصالتا بجنوردی و متولد ۱۳۱۶ مشهد است که ۶۱ سال از عمر خود را در تعلیم و آموزش خط نستعلیق به هنرجویان گذرانده است. وی در نوجوانی با علاقهای وافر و بدون داشتن استاد به نوشتن خط می پرداخت و پس از کسب تجربه در محضر اساتید بنام به درجه استادی نائل آمده و بعد از سال ها فعالیت، در این عرصه به عنوان چهره ماندگار خوشنویسی معرفی شد.
این هنرمند صاحبنام آثار فاخری با خط نستعلیق در زمینه های مختلف دارد و کتابهای زیادی نیز از او به چاپ رسیده است.
امسال در یازدهمین دوره مسابقات جهانی ارسیکا، ۱۸ نفر از خوشنویسان ایرانی در رشته های مختلف نظیر خط ثلث، خط کوفی و … توانستند رتبه های برتر را از آن خود کنند که عباس اخوین، چهره ماندگار خوشنویسی و خط نستعلیق به عنوان پیشکسوت خوشنویسی تجلیل شد و لقب «عالیجناب خط ایران» به او داده شد.
مشروح مصاحبه استاد اخوین با خبرنگاران ایرنا فردا منتشر خواهد شد.
ب/۵۱۳۲