مجری طرح توسعه زنبورداری کشور گفت: مهمترین مسئله در صنعت زنبورداری تغذیه زنبورها برای افزایش تولید عسل و محصولات جانبی آن مانند موم، بره موم، گرده گل و ژل رویال بدون کاهش کیفیت آن است.
فرهادمشیر غفاری روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از زنبورستان ها و دیدار با جمعی از زنبورداران نیشابور افزود: در بخش تغذیه زنبور عسل باید به سوی تولید محصولات خمیر شیری حرکت کنیم که اسدآمینه مورد نیاز زنبور را تأمین و میزان تولید و کیفیت عسل را افزایش میدهد.
وی با بیان اینکه صنایع تبدیلی حلقه مفقوده صنعت زنبورداری است اظهار داشت: جداسازی باقیمانده سموم و داروها در محصولات اصلی عسل توسط آزمایشگاه های مرجع و شرکت های دانش بنیان باید در دستور کار قرار گیرد.
وی گفت: با تبدیل، فرآوری و ایجاد ارزش افزوده شاهد رشد صنعت زنبورداری در صنایع غذایی و دارویی خواهیم بود.
مشیرغفاری افزود: عسل ایران به صورت محدود توسط برخی برندهای داخلی صادر می شود و باید از کسانی که محصول سالم تولید میکنند حمایت کرد.
وی با بیان اینکه بیشترین عسل کشور در استان های آذربایجان غربی و شرقی تولید می شود اظهار داشت: حدود ۸۵ هزار زنبوردار با هشت میلیون و ۴۰۰ هزار کندو در کشور فعالیت دارند که سالانه حدود ۹۰ هزار تن عسل در کشور تولید می کنند.
وی گفت: امسال سند راهبردی توسعه زنبورداری کشور برای استقلال، تعیین اهداف و چشم انداز این صنعت در حال تدوین است.
۹۸۶۹/ ۶۰۵۳