زنجان- ایرنا- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان با بیان اینکه تحقق توسعه پایدار نیازمند مجموعه عوامل بسترساز است، گفت: سینما به عنوان یک رسانه نافذ، بستر موثر برای تحقق توسعه پایدار در حوزه فرهنگی و اجتماعی و حتی اقتصادی و سیاسی است که می‌تواند به پویایی، اثرگذاری و تحقق اهداف آرمانی مطلوب جامعه کمک کند.

خدابخش مرادی نافچی شامگاه پنجشنبه در مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره استانی فیلم کوتاه و فیلمنامه زنجان اظهار داشت: استعدادها، فرصت‌ها، توانمندی‌ها، شخصیت‌ها، مشاهیر، فرهنگ، تمدن و شاخصه‌هایی در تمام حوزه‌های سرزمینی وجود دارد که شناساندن آن‌ها نیاز به هنر و هنرمند دارد زیرا زبان هنر، زبان گویایی است.

وی افزود: در کنار توانمندی‌ها در هر حوزه ممکن است مسائل، مشکلات، دغدغه‌ها و آرزوهایی وجود داشته باشد که زبان هنر و به ویژه سینما فرصتی است که می‌تواند در بیان و به نمایش گذاشتن آن‌ها ایفای نقش کند.

مرادی نافچی خاطرنشان کرد: جامعه نیازمندی‌هایی دارد و نسل‌های مختلف نیاز به غذای روح و آموزه‌هایی دارند که هم بیاموزد و هم اوقات فراغت خود را در کنار خانواده، بارور کند که سینما، یکی از اثرگذارترین بخش‌ها است که می‌تواند به پر کردن و بارور ساختن اوقات فراغت کمک کند.

معاون استاندار زنجان گفت: سینما، بهترین ابزار برای انتقال فرهنگ‌ها، باورها و ارزش‌های گذشته و مطلوب‌های آینده در هنر به نسل امروز و آینده جامعه است.

وی با بیان اینکه سینما در نظام جمهوری اسلامی با نگاه فرهنگی و هنری، رشد و بالندگی خود را داشته است، اظهار داشت: استان زنجان نیز در حوزه‌های مختلف دارای شاخص های بالنده در عرصه‌های مختلف بوده که علاوه بر نگاه فرهنگی نظام، هنرمندان نیز نقش بی‌بدیلی در این بالندگی دارند.

مرادی نافچی خاطرنشان کرد: از هنرمندان استان انتظار می‌رود در آثار هنری خود برای شناساندن مردم و هنر زنجان و تمامی استعدادهای استان به عرصه‌های ملی و بین‌المللی به‌ویژه بخش‌هایی که کمتر مورد توجه قرار گرفته تلاش کنند.

سینما جایگاه ممتازی در بین هنرها دارد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان نیز گفت: سینما به عنوان هنر هفتم، جایگاه ممتازی در بین هنرها دارد.

فاطمه کرباسی اظهار داشت: این جایگاه اول به دلیل این است که فیلم، ترکیب و عصاره تمام هنرها است و دوم اینکه شمولیت و دربرگیری این هنر در بُعد مخاطب با هیچ هنر دیگری قابل مقایسه نیست.

وی افزود: سینما همچون آیینه‌ای، بازتاب‌دهنده جامعه بوده و اهتمام به ساخت فیلم کوتاه در امتداد کم‌گویی و گزیده‌گویی در ادبیات ما است.

کرباسی خاطرنشان کرد: برگزاری جشنواره، فضایی فراهم آورد تا هنرمندان و علاقه‌مندان بتوانند قابلیت‌های بالقوه خود را به صورت بالفعل در معرض نمایش قرار دهند.

۸۷ اثر به دبیرخانه جشنواره فیلم زنجان ارسال شد

دبیر جشنواره استانی فیلم کوتاه و فیلمنامه زنجان نیز با بیان اینکه در مجموع ۸۷ اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده بود، گفت: این جشنواره در ۲ بخش فیلم کوتاه و فیلمنامه بود که ۵۲ اثر در بخش فیلم کوتاه به دبیرخانه ارسال شد و هیات داوران پس از بازبینی، ۲۳ اثر را شایسته حضور در بخش رقابتی دانست که شامل ۹ اثر داستانی، ۷ مستند و ۸ پویانمایی بود.

لیلا بیگلی افزود: ۳۵ اثر نیز در بخش فیلمنامه به دبیرخانه ارسال شده بود که بنا به نظر داوران، بازبینی نشد و مقرر شد کاندیداهای اصلی و برگزیدگان در مراسم اختتامیه معرفی شوند.

در پایان این مراسم از برگزیدگان جشنواره در بخش‌های فیلم کوتاه و فیلمنامه تجلیل شد.

همچنین از هنرمندان پرویز رجبی و حمید پونه و نیز از خانواده‌های هنرمندان فقید فرداد راستکار و حمید بیگلی نیز تقدیر به عمل آمد.

هفتمین جشنواره استانی فیلم کوتاه و فیلمناه زنجان از ۲۵ تا ۲۷ تیر در تالار هنر فرهنگسرای امام خمینی (ره) زنجان برگزار شد.

۹۵۵۶/۳۰۸۸