تهران- ایرنا- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اولین جلسه ستاد مهندسی فرهنگی پس از پنج سال از ابلاغ آن توسط رئیس جمهوری، با ریاست اسحاق جهانگیری (۲۹ تیرماه) در پاستور برگزار می‌شود.

«سعیدرضا عاملی» روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا درباره علت تاخیر در برگزاری جلسات ستاد سند مهندسی فرهنگی اظهار کرد: این سند، تمامی عرصه فرهنگ و هنر، سبک زندگی و روابط اجتماعی را در بر می گیرد، بنابراین حساسیت بیشتری روی آن وجود دارد و در این پنج سال نگرانی بابت امکان اجرایی شدن آن مطرح بود.

وی تاکید کرد: شخص دکتر حسن روحانی علاقه مند به اداره جلسات این ستاد بود اما تراکم جلساتی که رئیس جمهوری در رأس آن قرار دارد، زیاد است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: بر اساس یکی از مصوبات این سند، جلسات ستاد سند مهندسی فرهنگی در غیاب رئیس جمهوری و با حضور معاون اول امکان برگزاری دارد.

به گفته عاملی در تازه‌ترین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس جمهوری برگزاری نخستین جلسه این ستاد را با مدیریت اسحاق جهانگیری معاون اول خود ابلاغ کرد. بنابراین، علت تاخیر در برگزاری این جلسه، کمبود وقت و گستردگی کار رئیس جمهوری بود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد که این جلسه فردا شنبه ۲۹ تیرماه جاری در نهاد ریاست جمهوری برگزار می شود.

زمان ابلاغ سند مهندسی فرهنگی

عاملی در مورد زمان ابلاغ سند مهندسی فرهنگی گفت: این سند دومین بار در سال ۱۳۹۳ توسط رئیس جمهوری برای اجرا ابلاغ و به دنبال آن ستاد راهبری سند مهندسی فرهنگی به عنوان اولین گام اجرایی سازی سند توسط رئیس جمهوری تشکیل شد.

وی ادامه داد: تاکنون نزدیک به سه هزار نفر از کارشناسان در رشته‌های مختلف برای تدوین سند مهندسی فرهنگی مشارکت داشته اند و ۳۴ جلسه از جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی به بررسی و تصویب این سند اختصاص داشته است.
 

مهندسی فرهنگی چیست؟

عاملی با اشاره به جزئیات سند مهندسی فرهنگی تاکید کرد: مهندسی فرهنگی به معنای رویکرد علمی، برنامه‌ای با رویکرد مدیریت یکپارچه و منطقی فرهنگ بوده و یکی از زیرساخت‌های مهم اجتماعی ما، زیرساخت فرهنگی است. مهندسی فرهنگی، سند جامعی است که موضوعاتی چون سبک زندگی و خانواده، نشاط اجتماعی، روابط بین المللی و جهانی حوزه فرهنگ و ارتباطات درونی حوزه فرهنگ را مورد توجه قرار می‌دهد.


استاد دانشگاه تهران با اشاره به راهبردهای سند مهندسی فرهنگی اظهار کرد: ۱۳ راهبرد کلان ملی، نزدیک به ۱۱۲ برنامه کلان ملی و بیش از ۳۵۰ برنامه اقدام کلان ملی در این سند مورد توجه است و می‌توان گفت تاکنون در حوزه فرهنگ کاری با این دقت انجام نشده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در باره ترکیب اعضای ستاد سند مهندسی فرهنگی نیز یادآورشد: وزرای کشور، علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت و درمان، ورزش و امور جوانان، آموزش و پرورش، رؤسای کمیسیون مربوطه مجلس مثل کمیسیون آموزش و تحقیقات و کمیسیون فرهنگی، رئیس سازمان صداوسیما، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده، یکی از معاونان قوه قضائیه، چهار نفر نماینده از شورای عالی انقلاب فرهنگی و دو نفر نماینده از شورای عالی حوزوی از اعضای ستاد راهبری مهندسی فرهنگی کشور هستند.