پکن- ایرنا- چین درخواست آمریکا برای ایجاد یک ساختار گفت و گو درباره دریای جنوبی را تاکنون بی پاسخ گذاشته و معتقد است آمریکا نباید در مسایل دریای جنوبی دخالت کند.

روزنامه ساوت چاینا هنگ کنگ روز شنبه نوشت: «فیلیپ دیویدسون» فرمانده نیروهای آمریکا در منطقه آسیا و اقیانوس آرام گفته است که چین این درخواست  آمریکا را جواب نداده و در حال تقویت بنیه نظامی خود در این پهنه آبی است.

وی افزود ما دارای گفت و گوهایی با چین در سطح نظامی بوده ایم اما فاقد یک ساختار مذاکره و ارتباط برای کاستن از تهدیدها و بحران ها هستیم و چین به این خواست جوابی نداده است.

چین بشدت مخالف حضور نظامی آمریکا در دریای جنوبی و برگزاری رزمایش ها و تمرینات این کشور در منطقه است و از طرف دیگر آمریکا و شماری از متحدانش و برخی از کشورهای آسیای جنوب شرقی مخالف حضور نظامی گسترده چین در منطقه هستند.

فرمانده آمریکایی بار دیگر تاکید کرد که آمریکا به رغم اعتراضات چین و به دلیل حمایت برخی از کشورهای منطقه از آزادی کشتیرانی در دریای جنوبی حضور خواهد داشت.

وی گفت که پس از برگزاری اجلاس امنیتی در ماه ژوئن و حضور وزیر دفاع چین در این اجلاس، پکن یک رزمایش موشکی در دریای جنوبی برگزار کرده است.

دریای جنوبی چین دریایی حاشیه‌ای است که بخشی از اقیانوس آرام به شمار می‌آید و ناحیه‌ای در حدود ۳ و نیم میلیون کیلومتر مربع از سنگاپور تا تنگه تایوان را دربر می‌گیرد این دریا پس از پنج اقیانوس جهان بزرگترین ناحیه دریایی جهان است.

جزیره‌های واقع بر دریای جنوبی چین و همچنین خود دریا، مورد جدال کشورهای مختلف هستند به همین علت حتی نام‌های متفاوتی برای اشاره به این دریا به کار می‌رود که البته «دریای جنوبی چین» نام پذیرفته شده بین‌المللی، حداقل در انگلیسی و زبان‌های اروپایی است.

‌جمهوری خلق چین تقریباً بر کل دریا و کشورهای ویتنام، فیلیپین، مالزی، برونئی و تایوان هریک بر بخش‌هایی از آن ادعای مالکیت دارند، همچنین این کشورها بر سر جزایر غنی از نفت و گاز اسپراتلی و پارسل اختلاف دارند.

‌ایالات متحده این دریا را از آب‌های بین‌المللی می‌داند و بر حق قانونی کشتی‌ها و زیر دریایی هایش در رفت و آمد در این دریا تاکید می‌ورزد و مخالف ساخت تاسیسات دریایی توسط چین در این آب راهه است امن چین آن را رد می کند و نمی پذیرد.