اصفهان- ایرنا- مصرف برق در سمیرم به گفته مسوولان امر به دلیل کشاورزی بودن منطقه بالاست که ضروری است مشترکان بخش‌های مختلف در مصرف این انرژی بیش از پیش صرفه‌جویی کنند تا با قطعی برق مواجه نشوند.

مدیر امور برق شهرستان سمیرم روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به پیک بار همیشگی این منطقه در فصل تابستان اظهار داشت: میزان مصرف برق سمیرم به گونه ای است که در نقشه برق کشور که همه نقاط زرد رنگ نمایش داده شده محدوده جنوب استان اصفهان با رنگ قرمز نمایش داده می شود.

اکبر ترابی علت این موضوع را تعداد زیاد چاه‌های کشاورزی سمیرم ذکر کرد و افزود: اعلام پیک بار ما از طرف استان روزانه است که در سمیرم از ساعت هفت صبح آغاز می شود وحتی در چند مورد زودتر از این ساعت وارد پیک بار برق شده ایم.

وی خاطرنشان کرد: یکهزار و ۳۰۵ مورد مجوز برق کشاورزی داریم که عمده آنها مربوط به چاه‌های آب کشاورزی برقدار شده در سال های گذشته است.

مدیر امور برق سمیرم با اشاره به اینکه از کشاورزان و باغداران خواسته ایم بین ساعت های ۱۲ تا ۱۶ چاه‌های خود را روشن نکنند ادامه داد: حتی مشوق‌هایی نیز برای معافیت از پرداخت قبوض برق آنها در نظر گرفتیم اما هنوز هم مصرف برق بالاتر از حد مجاز است.

وی تاکید کرد: در بین ساعت‌های گرم روز اعلام شده، مجبور به قطع برق چاه ها هستیم تا مشکلی در تامین برق مصرفی عمومی ایجاد نشود.

وی مشکل دیگر امور برق سمیرم را سرقت ترانس های برق کشاورزی در فصل زمستان اعلام کرد و گفت: بیشتر این سرقت ها مربوط به روستاهای متعدد بخش وردشت در شمال سمیرم است که در فصل سرد سال خانوارهای چندانی در آن ساکن نیستند یا خالی از سکنه می شوند.

وی تصریح کرد: پلیس آگاهی در همین چند ماه اخیر دو باند سرقت ترانس های برق کشاورزی را دستگیر کرده و اعلام شد که سارقان بومی نبودند و استان های همجوار با وانت اقدام به دزدی ترانس کردند.

ترابی سه راهکار برای سرقت نشدن ترانس برشمرد و گفت: آهنکشی اطراف ترانس‌ها، جمع آوری در فصل غیرکاری و زمستان و پرچ کردن محفظه فلزی ترانس می تواند جلوی سرقت ها را بگیرد و دست کم کار سارقان را سخت و حتی ناممکن کند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره پست برق راه‌اندازی شده در حاشیه غربی شهر سمیرم گفت: مدیریت پست های برق با سازمان برق منطقه ای است.

به گفته مدیر امور برق سمیرم، هر چند مجموعه ساختمانی و تاسیساتی این پست بزرگ و ملی برق تکمیل شده اما خط انتقال آن به مرکز استان و شهرضا، هشت هزار میلیارد ریال اعتبار می خواهد که گویا قرار است از محل صندوق توسعه اسلامی تامین شود.

ترابی در همین ارتباط به فعالیت‌های امور برق سمیرم در روستاها اشاره کرد و گفت: بهسازی شبکه برق روستاهای پهلوشکن، دشت بال، بارند علیا، کِزن و امیر آباد در مجموع با اعتباری معادل چهارهزار و ۳۰۰ میلیون ریال در دست انجام و نهایی شدن است.

وی گفت: ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال، رقم پیشنهادی امور برق سمیرم در جلسه شورای برنامه ریزی و تملک دارایی های شهرستان خواهد بود.

امور برق سمیرم دارای ۱۱ هزار و ۶۰۰ مشترک خانگی، ۱۰ هزار روستایی، ۷۱۰ مشترک دولتی، ۱۹۴ انشعاب صنعتی، یکهزار و ۳۰۵ مورد کشاورزی و ۲هزار و ۲۹ اشتراک در سایر بخش ها و مصارف است.

شهرستان سمیرم با اشتغال ۹۶ درصدی مردم در بخش کشاورزی و دامداری، دارای ۱۹ هزار هکتار باغ و ۱۵ هزار هکتار زمین زراعی است.

این منطقه، دارای سه دستگاه پست ۲۰/۶۳ کیلو ولت و ۱۱ هزار و۵۰ کیلومتر شبکه فشار ضعیف و متوسط و ۹۲۰ دستگاه ترانسفورماتور است.

همه ۱۲۰ روستای بالای ۲۰ خانوار این شهرستان از نعمت برق بهره مندند.

این شهرستان در ۱۶۰ کیلومتری جنوب استان اصفهان و ضلع شمالی دنا و زاگرس میانی قرار دارد.

۷۱۴۷/‏۶۰۲۶/‏