کوروش مهرابی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به نیاز آبی کم زعفران، افزود: توسعه این کشت در راستای بهینه سازی مصرف آب در محصولات کشاورزی و همچنین تشویق و ترویج تغییر الگوی کشت به سمت کشت های کم مصرف در برنامه سازمان جهاد کشاورزی استان است.
او با اشاره به سازگاری استان کرمانشاه برای کشت زعفران تصریح کرد: کشت زعفران در استان کرمانشاه خیلی خوب جواب می دهد.
وی همچنین با اشاره به مرغوبیت زعفران تولیدی در استان کرمانشاه نیز گفت: بر اساس آزمایش های انجام شده زعفران تولیدی در مزارع استان کرمانشاه از کیفیت بالایی برخوردار است.
وی اضافه کرد: سابقه کشت زعفران در این استان به سال های خیلی دور برمیگردد کما اینکه براساس شواهد استان کرمانشاه جزء اولین نقاطی در کشور بوده که در آن زعفران کشت شده است.
مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه از برنامهریزی برای برگزاری دوره های آموزش زعفران کاری برای علاقهمندان در شهرستانهای استان کرمانشاه خبر داد و گفت: علاقه مندان به کشت زعفران می توانند برای ثبت نام در دوره های آموزشی به مراکز جهاد کشاورزی دهستانها و اداره ترویج مدیریت جهادکشاورزی شهرستان ها مراجعه کنند.
مهرابی اضافه کرد: مدیریت ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان در طول سال اقدام به برگزاری دوره های مهارتی زعفران کاری با رویکرد اقتصاد مقاومتی با عنوان کاشت، داشت و برداشت زعفران برای علاقه مندان با اولویت زنان روستایی کرده و تا پایان سال ادامه دارد.
وی افزود: پس از اتمام کلاس به شرکت کنندگانی که موفق به کسب نمره قبولی از آزمون پایان دوره شوند از طرف مدیریت هماهنگی ترویج استان گواهینامه مهارتی پایان دوره اهدا خواهد شد.
وی با اشاره به حمایت سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه از زعفران کاری در استان، گفت: افرادی که متقاضی کشت زعفران باشند می توانند ضمن حضور در کلاس ها و دوره های آموزشی از حمایت هایی نظیر اختصاص یارانه پیاز زعفران نیز برخوردار شوند.
استان کرمانشاه ۹۴۶ هزار و ۸۷۱ هکتار زمین کشاورزی دارد و سالانه بیش از چهار میلیون و ۶۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در این استان تولید می شود.
امسال حدود ۲۱۱ هکتار از اراضی کشاورزی استان کرمانشاه زیر کشت زعفران رفته است و در سال ۹۷ نیز ۱۰۵ هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر کشت این محصول رفته بود.
۳۰۳۳/۸۰۶۶