کرمانشاه- ایرنا- تلاش با برنامه تیم اقتصادی دولت در استان کرمانشاه در ۲ سال اخیر برای کاهش نرخ بیکاری نتیجه داد و براساس اعلام مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری استان در فصل بهار ۹۸ نسبت به سال گذشته ۴.۷ درصد کاهش نشان می دهد.

در تازه‌ترین آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری استان در بهار امسال ۱۴.۷ درصد اعلام شد که نسبت به بهار سال قبل ۴.۷ درصد کاهش نشان می‌دهد و کرمانشاه را در ردیف استان‌هایی قرار داد که بیشترین کاهش نرخ بیکاری را داشته است.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت در چند سال اخیر همواره نرخ اول بیکاری را در کشور داشته که کارشناسان و صاحب نظران دلایل متعددی برای این معضل مطرح کرده اند که از آن جمله می‌توان به درگیری مستقیم استان در طول هشت سال جنگ تحمیلی و از بین رفتن زیرساخت‌ها و صرف کردن بودجه‌ها برای بازسازی اشاره کرد که فرصت توسعه را از استان گرفته است.

دولت در سال‌های اخیر تدابیر مختلفی برای کاهش نرخ بیکاری در استان کرمانشاه اندیشیده و از طرق مختلف و با استفاده از همه ظرفیت‌ها به دنبال کاهش این نرخ بوده است.

نرخ بیکاری استان‌ها از سال ۹۴ براساس شاخص‌های بین المللی و توسط مرکز آمار ایران تهیه می‌شود و تعداد بیکاران بر کل جمعیت بالای ۱۰ سال هر استان تقسیم می‌شود و نرخ بیکاری بدست می‌آید.

هدایت حاتمی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه جمعیت بیکار استان را حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار نفر اعلام کرده و گفته که کاهش نرخ بیکاری وایجاد فرصت‌های شغلی کاری سخت و نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها است.

بیشترین نرخ بیکاری در فصل بهار امسال که از سوی مرکز آمار ایران اعلام شده مربوط به استان چهارمحال و بختیاری با ۱۶.۷ درصد و کمترین نرخ بیکاری مربوط به استان همدان با ۶.۱ درصد است که براساس این آمارها ۱۹ استان کشور روند نرخ بیکاری آنها رو به کاهش بوده که استان کرمانشاه نیز جزء آنهاست و ۱۲ استان نیز افزایش نرخ بیکاری داشته اند.

میانگین نرخ بیکاری کشور در فصل بهار امسال ۱۰.۸ درصد اعلام شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱.۳ درصد کاهش یافته است.

همچنین از سوی دیگر نرخ مشارکت اقتصادی در استان کرمانشاه نیز که جزء شاخص‌های مهم در پویایی اقتصاد استان محسوب می‌شود در سه ماهه اول سال جاری ۴۴.۲ درصد اعلام شده که نسبت به سال گذشته ۲ درصد بهبود یافته است.

نرخ تورم از دیگر شاخص‌های اقتصادی استان است که در سال ۹۸ و براساس تدابیر اتخاذ شده از سوی تیم اقتصادی دولت در استان پایین آمده به صورتیکه در نرخ تورم در استان کرمانشاه در فصل بهار ۳۷ درصد بود که رتبه هفدهم کشور است که نسبت به سال گذشته ۱۶ پله بهبود یافته است.

تورم نقطه به نقطه کرمانشاه نیز در این مدت ۴۷.۴ درصد بوده که میانگین کشور ۵۰ درصد اعلام شده است.

مجموع این اقدام‌ها نشان می‌دهد که تیم اقتصادی دولت در استان کرمانشاه با برنامه عمل می‌کند و نتیجه ۲ سال برگزاری جلسات متعدد، حضور مسئولان ارشد استان در وزارتخانه‌ها و سفر مسئولان ارشد کشوری به استان امروز به ثمر نشسته و استان روند کاهشی نرخ بیکاری را طی می‌کند.

بیکاری در این سال‌ها به عنوان یکی از معضلات و مادر آسیب‌های اجتماعی مطرح بوده و به دغدغه مردم و مسئولان تبدیل شده است و یکی از مطالبات اصلی مردم استان از مسئولان کشوری است.

اگرچه امروز شاهد کاهش نرخ بیکاری در استان هستیم اما باتوجه به ظرفیت‌های فراوانی که کرمانشاه در بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی، گردشگری، صنعت و مرزهای اقتصادی دارد، می‌توان این نرخ را حتی تک رقمی کرد و فرصت‌های شغلی بیشتری برای استان فراهم نمود.

نرخ فعلی بیکاری استان کرمانشاه ۱۴.۷ درصد است که به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه این نرخ همچنان بالا است و همه باید برای کاهش آن همچنان شبانه روزی تلاش کنیم.

این کاهش نرخ نشان داد که دولت با برنامه عمل می‌کند و تیم اقتصادی استان نیز براساس راهبرد و با استفاده از همه ظرفیت‌های به دنبال پایین آوردن نرخ بیکاری است و براساس آمارها نیز موفق عمل کرده است.

اما مردم کرمانشاه معتقدند که این کاهش در جامعه ملموس نیست و مردم آن را حس نمی‌کنند که این موضوع را مسئولان استانی در جلسات این گونه پاسخ داده اند که باتوجه به اینکه نرخ بیکاری در استان بالا و افراد جویای کار نیز زیاد هستند به این دلیل کاهش این نرخ زیاد خود را نشان نمی‌دهد.

از سوی دیگر آمار تعداد اشتغال ایجاد شده نیز نشان می‌دهد که بیش از ۶ هزار شغل در سه ماه اول امسال در استان ایجاد شد و این تاثیر مستقیم در کاهش نرخ بیکاری استان داشته است.

آنچنان که مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمانشاه گفته، ۶ هزار و ۴۱۳ فرصت شغلی در شهرستان‌های مختلف کرمانشاه در سه ماه ابتدایی سال جاری ایجاد شده که برای ایجاد این تعداد فرصت شغلی یک هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به متقاضیان پرداخت شده است.

براساس این آمارها همچنین ۲۰ هزار و ۹۸۸ طرح در بانک‌ها برای دریافت تسهیلات از محل اشتغال روستایی - عشایری و مناطق زلزله زده پذیرش شده که مبلغ مصوب شده برای پرداخت هفت هزار و ۸۹۰ میلیارد و ۹۳۵ میلیون ریال است.

دولت تاکنون با کمک بانک‌ها، ۶ هزار و ۷۸۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال برای این طرح‌ها در استان پرداخت شده است.

دولت در راستای کاهش نرخ بیکاری و ایجاد اشتغال در استان کرمانشاه به عنوان یکی از اولویت‌های راهبردی خود در کنار پرداخت تسهیلات به متقاضیان شغل و ایجاد فرصت‌های شغلی در راستای احیای واحدهای صنعتی و استفاده از ظرفیت این واحدها نیز ورود پیدا کرده و توانسته در ۲ سال اخیر ۱۴۸ واحد صنعتی را به چرخه تولید باز گرداند.

براساس گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کرمانشاه ۱۴۸ واحد صنعتی و معدنی با سرمایه‌گذاری ۱۶۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان و اشتغال‌زایی یک هزار و ۹۴۳ نفر از سال ۹۶ تا پایان سه ماهه نخست سال جاری به چرخه تولید بازگشته است.

به گفته محسن دارابی تا پایان سال ۹۸ براساس هدف‌گذاری انجام‌شده؛ ۳۵ واحد صنعتی و ۲۰ واحد معدنی غیرفعال احیا نیز خواهند شد، ضمن آن‌که هم اکنون ۱۲۰ واحد معدنی فعال و ۹۰ واحد معدنی غیرفعال در استان وجود دارد که ان شاءالله تا پایان سال، واحدهای معدنی غیرفعال به کم‌تر از ۷۰ واحد خواهند رسید.

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۲ هزار و ۶۰۰ روستا و ۳۴ شهر دارد و با ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق یکی از استان‌های مرزی است.

در این استان ۲ مرز رسمی و پنج بازارچه مرزی فعال نیز وجود که جزء ظرفیت‌های مهم اقتصادی این استان محسوب می‌شود.

۹۹۵ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول، چهار هزار و ۲۰۰ اثر گردشگری، چهار فصل بودن، تنوع قومی و مذهبی را نیز می‌توان به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های این استان به حساب آورد.

۳۰۳۳/‏۸۰۶۶‬