سرپرست شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به افزایش قیمت کالاها و اقلام مورد نیاز برای اجرای طرح های عمرانی، قیمت تمام شده کارهای عمرانی افزایش یافته است.
رمضانعلی حسن زاده با بیان اینکه نبود پول نقد و اجرای پروژه ها با اسناد خزانه اسلامی در افزایش هزینه ها تاثیرگذار بوده است، اظهار داشت: زمان سررسید اسناد، یکی دو سال دیگر است و از این رو پیمانکاران برای اجرای کارها، رقم بیشتری پیشنهاد می دهند.
وی با بیان اینکه در این شرایط حجم کارهای انجام شده هم به یک سوم کاهش می یابد، خاطرنشان کرد: افزایش هزینه ها سبب شده تا پیمانکاران از اجرای پروژه های عمرانی استقبال نکنند.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی افزود: برخی پروژه ها، دو سه بار فراخوان داده شده و به مناقصه می رود اما پیمانکاران به اجرای آن تمایلی نشان نمی دهند.
وی گفت: تحریم ها سبب شده تا در تامین برخی تجهیزات با مشکل روبه رو شویم و این امر اجرای پروژه های عمرانی آبرسانی را با مشکل روبه رو کرده است.
کیفیت آب ۲۷ روستای خراسان شمالی پایین است
سرپرست شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی گفت: کیفیت منابع آب در ۲۷ روستای این استان پایین است از این رو ساکنان آن با تانکر آبرسانی می شوند.
حسن زاده ایرنا اظهار داشت: برای رفع مشکل پایین بودن کیفیت منابع آب روستاها، آبرسانی سیار و یا استفاده از تجهیزات آب شیرین کن توسط بخش خصوصی در دستور کار است.
وی با بیان اینکه شوری، پایین بودن کیفیت آب و غیرقابل آشامیدنی بودن آب، بیشتر در روستاهای مسیر رودخانه اترک مشاهده می شود افزود: بعضاً به هنگام سیلاب وقتی از آب چاه های نزدیک به مزارع نمونه گیری می شود، آب حاوی نیترات زیاد است و به همین علت از مدار مصرف خارج می شود.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی گفت: تلاش داریم تا کشاورزان حریم کشت و کار را با چاه های آب آشامیدنی رعایت کنند تا کود و سموم به آب نفوذ نکند.
وی اظهار داشت: بیشتر چاه ها که در معرض آلودگی کود و سم هستند در حاشیه رودها قرار دارند که کود و سموم زمین های کشاورزی به آن نفوذ می کند و کیفیت آب را کاهش می دهد.
حسن زاده، نزدیکی چاه های غیرمجاز کشاورزی با چاه های این شرکت را مشکل دیگر این حوزه خواند و گفت: پارسال ۲۰۰ حلقه چاه غیرمجاز کشاورزی در حریم چاه های این شرکت شناسایی شد، البته امسال به خاطر بارندگی های خوب، چاه های غیرمجاز خیلی مشکل ساز نشده و برداشتی از آن انجام نشده است اما برداشت از این منابع در ماه های گرم تابستان محتمل است.
وی خاطرنشان کرد: برای حل مشکل کاهش کیفیت منابع آب روستاها، آب شیرین کن توسط بخش خصوصی در یک روستای شیروان، یک روستای راز و جرگلان، یک روستای فاروج و دو روستای بجنورد فعال شده است.
وی درباره قیمت آب عرضه شده در این طرح نیز اظهار داشت: هر ۲۰ لیتر آب، پنج هزار ریال فروخته می شود. البته تعرفه، هشت هزار ریال در نظر گرفته شد اما به علت عدم استقبال و اولویت داشتن حل مشکل کیفیت آب، پنج هزار ریال مصوب شد.
وی با بیان اینکه ساکنان برخی از روستاهای دارای کیفیت پایین آب با تانکر آبرسانی می شوند، گفت: توسعه خدمات بخش خصوصی و نصب آب شیرین کن در ۲۷ روستا که کیفیت آب پایینی دارند، نیاز است اما باید شرایط به گونه ای باشد که برای بخش خصوصی صرفه داشته باشد.
سرپرست شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی با اشاره به اینکه بخشی از اقلام آب شیرین کن، وارداتی است خاطرنشان کرد: تحریم ها، گرانی و بالا رفتن قیمت ها، هزینه نصب آب شیرین کن را نیز افزایش داده است.
شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی بیش از ۱۲۱ هزار مشترک آب دارد.
حدود ۴۴ درصد از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در روستاها ساکن هستند.
۷۱۸۵/۵۱۳۲