علیرضا ایزدپور روز شنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: کودکان و همسران آزاردیده، افرادی که قصد خودکشی داشتند و یا اقدام به خودکشی کردند، مواردی مانند زنان و دختران در معرض آسیب اجتماعی یا آسیب دیده اجتماعی و یا فراری از خانه، از جمله گروههای هدف در مراکز آسیب دیدگان اجتماعی هستند.
وی افزود: زوجهای متقاضی طلاق و مبتلایان به اختلال هویت جنسی نیز جزو این گروهها محسوب میشوند.
ایزدپور، تعداد پذیرش شدگان مراکز آسیبهای اجتماعی استان سمنان در سال گذشته را ۲ هزار و ۷۶ نفر عنوان و بیان کرد: سال ۹۷ تعداد ۹۱۷ نفر در مراکز روزانه، حرفه آموزی و کارگاه های تولیدی حمایتی و ۵۵۰ نفر در مراکز شبانه روزی و در منزل، از بهزیستی خدمت دریافت کردند.
وی افزود: طی سالهای اخیر مراکز مداخله در بحران تحت نظارت سازمان بهزیستی به منظور برخورد صحیح با افراد در معرض آسیب یا آسیب دیده اجتماعی، فراهم کردن زمینه ادامه زندگی سالم در جامعه، بازگشت به خانواده و ارائه خدمات مداخلهای تخصصی، راهاندازی شده است.
وی، هدف از راه اندازی این مراکز را کنترل و کاهش بحران های فردی، خانوادگی و اجتماعی عنوان و بیان کرد: مراکز مداخله در بحران خدمات تخصصی را به افراد ارایه میدهند.
ایزدپور گفت: مددکاری اجتماعی، روانشناسی، بهداشت و درمان، ارتقای دانش و آگاهی افراد در معرض آسیب و آسیب دید در خصوص مسائل و مشکلات اجتماعی، ارتقای آگاهیها و شاخت خانواده و اجتماع نسبت به نیازهای مراجعان به منظور تسهیل فرایند حل مساله در شرایط بحرانی و شناسائی مناطق و کانونهای آسیبزا و اقدامات تخصصی در بحرانزدایی، از جمله اهداف اختصاصی این مراکز است.
مدیرکل بهزیستی استان سمنان، شناسایی آسیب های اجتماعی نوپدید و بازپدید، ایجاد زمینه مشارکت مردم و سازمانهای غیردولتی، مداخله موثر به منظور جلوگیری از تشدید بحران و آسیبهای اجتماعی و کاهش صدمات بر اقشار در معرض آسیب را از دیگر اهداف تاسیس مراکز آسیبهای اجتماعی عنوان کرد.
شهروندان برای برقراری ارتباط با مرکز مداخله در بحران در شهر سمنان میتوانند با شماره تلفن ۳۳۳۴۶۷۰۹ و در شاهرود با ۳۲۲۳۶۰۷۷ تماس بگیرند.
در مواقع بحران و دشوار زندگی می توان با اورژانس اجتماعی با شماره تلفن ۱۲۳ نیز تماس گرفت.
۷۳۴۲/۶۱۰۳