به گزارش پایگاه "الخلیج الجدید"، "عبدالفتاح البرهان" رئیس شورای نظامی انتقالی سودان گفت: البشیر در دادگاه داخل کشور محاکمه خواهد شد.
وی افزود که دستگاه قضائی سودان شایستگی و صلاحیت رسیدگی به اتهامات البشیر را دارد.
البرهان همچنین مدعی شد که شورای نظامی هیچ دستوری برای پراکنده کردن اعتراض مردمی در خارطوم که به کشته شدن یکصد نفر انجامید را نداده و فرماندهان دخیل در این رخداد محاکمه خواهند شد.
بر اساس گزارشهای رسمی سازمان ملل در سال ۲۰۰۳ در اثر بحران دارفور و درگیریهای بین گروههای شورشی غیر عرب از یک سو و دولت سودان و گروههای وفادار به آن از سوی دیگر، بیش از ۳۰۰ هزار نفر کشته و حدود دو میلیون نفر آواره شدند.
دادگاه جنایی بین المللی (ICC) با صدور حکم بازداشت عمر البشیر رئیس جمهوری وقت سودان به اتهام طراحی حملات هدفمند علیه مردم غیرنظامی این کشور برای اولین بار در تاریخ به بازداشت رئیس یک دولت در دوران زمامداری اش رأی داد و او را تحت پیگرد قرار داد.
اعتراضهای مردم سودان از ۱۹ دسامبر ۲۰۱۸ (۲۸ آذر ۹۷) ابتدا به خاطر افزایش قیمت نان آغاز شد، اما به سرعت رنگ و بوی سیاسی به خود گرفت و تظاهرکنندگان خواستار سرنگونی دولت عمر البشیر رئیس جمهوری شدند. سرانجام حکومت وی ۲۲ فروردین ماه با دخالت ارتش خاتمه یافت و پس از آن ارتش سودان با تشکیل نهادی با عنوان شورای نظامی انتقالی به ریاست ژنرال "عبدالفتاح البرهان" قدرت را در دست گرفت، اما گروههای معترض سودانی خواستار کنار رفتن نظامیان و انتقال مسالمت آمیز قدرت به یک شورای غیر نظامی و تشکیل یک حکومت دمکراتیک هستند و برای رسیدن به خواستههای خود همچنان به اعتراض و تحصن در خیابانها و میدان اصلی پایتخت و مقابل وزارت دفاع ادامه میدهند.