به گزارش روز شنبه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، این امر در راستای تصمیم کمیته مشترک عملیاتی سازی تفاهم نامه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران و شورای علم و فناوری ترکیه (توبیتاک) صورت گرفته است.
برای تحقق این طرح، اسفند سال ۱۳۹۷ اولین نشست کمیته مشترک عملیاتی سازی این تفاهم نامه با حضور حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل و رئیس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی و حسن ماندال رئیس شورای علم و فناوری ترکیه با پیگیری و میزبانی دانشگاه تبریز برگزار شد.
پیرو همین نشست، به منظور فراهم کردن زمینه شرکت فعال اعضای هیات علمی دانشگاه های کشور (وابسته به وزارت عتف) در طرح های مشترک ایران و ترکیه، بعد از انجام هماهنگی های لازم با مسئولان توبیتاک، مقدمات بارگذاری طرح های مشترک ایران و ترکیه فراهم شد.
همچنین وبگاه شورای تحقیقات علمی و فناوری جمهوری ترکیه برای استفاده محققان این کشور www.tubitak.gov.tr راه اندازی شده است.
این وبگاه ها برای محققان ایرانی و ترک به طور همزمان به بهره برداری رسید.
دانشگاه تبریز جزو نخستین دانشگاه هایی است که در اتحادیه های بزرگ بین المللی از جمله اتحادیه دانشگاه های جهان (IAU)، اتحادیه دانشگاه های بین المللی (IUC) و اتحادیه دانشگاه های منطقه قفقاز (KUNIB) حضوری فعال دارد و هم اکنون به عنوان رئیس کارگروه همکاری های علمی ایران و ترکیه به ایفای وظیفه ملی خود می پردازد.
این دانشگاه هم اکنون در عرصه های جهانی فعال است و با حدود ۲۰۰ دانشگاه از کشورهای مختلف دنیا قرارداد و تفاهم نامه همکاری دارد که از این تعداد بیش از ۸۰ دانشگاه از کشور جمهوری ترکیه است.
تقاضیان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به سامانه int.tabrizu.ac.ir/en مراجعه کنند.