به گزارش مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر، حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب روز شنبه در دیدار با رئیس و اعضای ستاد مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر با قدردانی از اهتمام ویژه کادر درمانی این مرکز تصریح کرد: فداکاری ها و ایثارگریهای اعضای تیم های پزشکی در جهت کمک به زائرین خانه خدا پاداش اخروی دارد و در پیشگاه پروردگار مغفول نخواهد ماند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر نیز در این دیدار به مراجعه بیش از ۵ هزار و ۹۰۰ زائر ایرانی در درمانگاه جمعیت هلال احمر مستقر در مدینه اشاره کرد و گفت از این تعداد بیش از هزار و ۳۰۰ نفر به پزشک متخصص و ۴ هزار و ۶۰۰ نفر نیز به پزشکان عمومی مراجعه کردهاند.
محمد تقی حلی ساز با اشاره به استقرار دو دستگاه آمبولانس icu به همراه دو تکنسین اورژانس در دو منطقه مشخص شده مدینه منوره تصریح کرد: این مهم به منظور انتقال بیماران نیازمند به خدمات پاراکلینیک صورت گرفت.
وی در همین زمینه به تعامل مناسب بیمارستانهای سعودی برای پذیرش زائرین ایرانی اشاره کرد و گفت: مرکز پزشکی جمعیت هلال احمر در مدینه منوره با ۵۵ نفر کادر درمانی متشکل از پزشکان، پرستاران، تکنسینهای دارویی و اورژانس به ارائه خدمات به زائرین ایرانی میپردازند.
حلی ساز با یادآوری این مطلب که درمانگاه های جمعیت هلال احمر در مکه مکرمه و مدینه منوره همواره آماده ارائه خدمت به زائران ایرانی است، خاطرنشان کرد: زائران ایرانی به خواست خداوند تاکنون هیچگونه مشکلی در موضوع درمان نداشته و این مهم تا پایان موسم حج با وجود پرسنل و کادر درمانی مجرب، متعهد و دلسوز حفظ خواهد شد.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر همچنین در این دیدار به امکانات و تجهیزات پزشکی و دارویی مراکز درمانی هلال احمر در مدینه منوره اشاره کرد و افزود: درمانگاه های ما با توجه به نیاز خود همواره داروی مورد نیاز زائران ایرانی را داشته و امسال با تدابیر اندیشیده شده مشکلات دارویی نخواهیم داشت.
امسال ۸۶ هزار و ۵۰۰ نفر از زائران حج تمتع به سرزمین وحی اعزام خواهند شد. به جز ۲ بیمارستان مکه و مدینه، ۴ مجتمع درمانگاهی در مدینه و ۵ مجتمع درمانگاهی در مکه پیش بینی شده و ۱۳۰ مطب در محل اسکان زائران آماده ارائه خدمات است و یک بیمارستان صحرایی در منا و عرفات نیز خدمات ارائه خواهند داد.
۱۵ پزشک با تجربه و مسلط به زبان عربی برای ارائه خدمات تخصصی به زائران در بیمارستانهای مکه و مدینه مستقر هستند. در حج تمتع امسال، ۲۰ درصد زائران دارای فشار خون، ۱۵ درصد مبتلا به دیابت و ۵ درصد هم بیماری قلبی و عروقی دارند.
تعداد زنان حج تمتع ۹۸ بیشتر از آقایان است و در حج امسال آمار سنی زائران ۵ سال افزایش یافته است. جوانترین زائر یک کودک یک ساله و مسنترین زائر ۱۰۷ ساله و اهل کردستان است. میانگین سنی حجاج امسال ۵۵ سال است و حدود هشت هزار زائر بین ۷۰ تا ۸۰ سال سن دارند و هزار و ۸۰۰ نفر نیز بالای ۸۰ سال هستند و حدود ۱۵۰ نفر نیز زیر ۱۸ سال سن دارند.
مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر به عنوان زیرمجموعه جمعیت هلال احمر و همکار سازمان حج و زیارت، مأموریت اصلی خود را تأمین سلامت زائران حج تمتع، عمره و عتبات عالیات قرار داده و تمام تلاش خود را صرف میکند تا زائران سرزمین وحی و عتبات مقدس با اطمینان از حضور امکانات و متخصصان مجرب ایرانی عرصه پزشکی و سلامت در کنار خود، بدون نگرانی از وضعیت جسمانی خود هرچه بیشتر از سفر خود بهره ببرند.