سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری گفت: برخی جوانان با خلع روانی یا شکست در کار میخواهند موادی را از بیرون وارد مغز خود کنند تا موجب نشاط آنان شود لذا به مواد مخدر روی میآورند بدون آنکه از اعتیاد آور بودن آن اطلاع داشته باشند.
سردار سعید منتظر المهدی روز یکشنبه در نشست با اعضای سازمانهای مردم نهاد فعال خراسان رضوی در حوزه اعتیاد افزود: جایگزینی ورزش هوازی به مدت ۳۰ دقیقه میتواند دوپامین مغز را افزایش دهد و به تدریج نشاط و شادابی را بازگرداند، دوش آب سرد و همچنین کاکائو طبیعی نیز ترشح دوپامین را در مغز افزایش میدهد.
وی به لزوم آموزش مهارتهای ۱۰ گانه از جمله نه گفتن اشاره کرد و اظهار داشت: خانواده و ارتباط پدر با دختر و به صورت مصداقی بوسیدن و بغل کردن دختران بوسیله پدر دارای اهمیت بسزایی است و دخترانی که رابطه خوبی با پدر دارند کمتر در آینده با مشکل مواجه میشوند.
وی به فقر و عدم حضور پدر در خانه به خاطر کسب درآمد و کار در دو نوبت کاری در خارج از خانه اشاره کرد و گفت: کمبود حضور پدر در جامعه باید مورد توجه قرار گیرد از طرفی ۷۰ درصد بانوان بزرگسال که در یکی از مراکز نگهداری زنان با آسیبهای اجتماعی حاد در تهران نگهداری میشوند گفته اند در کودکی رابطه خوبی با پدرشان نداشتهاند.
سردار منتظرالمهدی، همچنین ایران را در زمینه مبارزه با مواد مخدر ۱۰ سال جلوتر از دیگر کشورها دانست و افزود: درمان با متادون برای جلوگیری از تبعات سو مصرف مواد مخدر صنعتی و تبعات ناگوار این نوع اعتیاد در ایران وجود داشته است.
وی اظهار داشت: از زمان تحویل متادون و آغاز درمان با این نوع ماده بین معتادان یاد شده دیگر شاهد خبرهای ناگوار قتل فجیع فرزندان توسط پدر شیشهای یا خشونتهای ناگوار و مرگهای دردناک فرد معتاد یا اعضای خانواده آنان نبوده ایم.
وی با بیان اینکه افرادی که متادون مصرف میکنند از اثرات توهم زای مخدرهای صنعتی رها میشوند گفت: سو استفاده و مصرف فاقد مجوز این نوع دارو در جامعه وجود دارد اما باید توجه داشت مصرف متادون کسی را معتاد نمیکند و از آنجایی که مصرف این نوع مخدر به کسی حال سرخوشی نمیدهد، پس از مدتی فرد مصرف کننده نسبت به متادون حالت تنفر پیدا میکند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی نیز گفت: مبارزه با مواد مخدر باید به مردم و تشکلهای مردمی واگذار شود.
محمد حسن جهان با اشاره به تشکیل مجمع سمنهای مرتبط با مواد مخدر در این استان افزود: ۸۵ مشاور و مددکار و ۱۷۰ عضو یاریگر نیز با مجمع سمنهای مرتبط با مواد مخدر همکاری دارند.
وی به تمرکز فعالیت این سمنها در مناطق حاشیه شهر اشاره کرد و اظهار داشت: دانش آموزان به جامعه هدف مواد مخدر تبدیل شده اند و این قشر در لبه تیغ اعتیاد قرار دارند لذا سمنهای یاد شده باید در این زمینه بیشتر تمرکز کنند.
۳۲۲۱/ ۶۰۵۳