ملکه گلمغانیزاده روز یکشنبه به ثبت اخیر نشان ملی جغرافیایی برای مرصع چوب خلخال اشاره کرد و افزود: پیش از این ورنی مغان، گلیم عنبران و جاجیم خلخال نشان ملی گرفتهاند.
وی با بیان اینکه نشان ملی جغرافیایی با هدف تثبیت تولید یک صنعت دست در یک منطقه جغرافیایی اعطا میشود، گفت: دریافت نشان ملی فرصتی برای دریافت نشان بینالمللی است و تاکنون نشان بینالمللی جغرافیایی به ورنی مغان اعطا شده است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل همچنین اظهار داشت: مرصعکاری به روش استفاده از سنگ در آثار هنری و تزئینی گفته میشود و با توجه به اینکه این هنر بر روی اشیا چوبی انجام میشود، آب و هوای خشک و کوهستانی برای ساخت محصولات چوبی بسیار مناسب است.
گلمغانیزاده گفت: وجود معادن عقیق در شهرستان خلخال از مزیتهای جغرافیایی این منطقه برای تولید محصولات مرصعکاری محسوب میشود.
او همچنین به پیگیری ثبت ملی شهر گلیم در عنبران اشاره کرد و افزود: با توجه به کیفیت و تنوع تولیدات، اردبیل از قطبهای تولید دستبافته ها در کشور است.
اردبیل از استانهای برجسته در زمینه صنایع دستی در ایران محسوب میشود و دستان هنرمندان در هر منطقه از این استان از گذشتههای دور کالاها و آثار ارزشمند در این زمینه خلق میکنند.
بیش از ۱۲۰ هزار نفر در استان اردبیل در ۶۲ رشته متنوع صنایع دستی اشتغال دارند.
چرم و ملیله اردبیل، معرق نمین، مرصع و معرق سنگ خلخال، گلیم عنبران، جاجیم بافی، قالی بافی، پالاز بافی، ورنی بافی، تراش شیشه، مسند بافی، سفالگری، چاقو سازی، قلم زنی و کاشی معرق از جمله صنایع دستی معروف استان اردبیل است.
۶۰۱۸/ ۱۲۵۷