وی در ادامه این مطلب در روزنامه اینترنتی رأی الیوم نوشت که اقدامات تحریک آمیز دولت ترامپ همانند خروج از توافق هسته ای و ممانعت از صادرات نفت ایران باعث این تنش ها شده است.تهران به هرگونه تعرض به منافع خود پاسخ می دهد بنابر این کشورهای غربی و عربی باید تهدیدات آن را جدی بگیرند.
عطوان افزود: زمانی که رهبری عالی ایران که در روزهای گذشته نسبت به ادامه توقیف نفتکش ایرانی در جبل الطارق که در حال رفتن به سمت بندر بانیاس سوریه بودٰ هشدار داد، مسئولان انگلیسی در لندن این تهدیدات را تنها تهدیدات کلامی دانستند و در پشت آن اقدامات عملی را تصور نمیکردند اما سپاه پاسداران ایران این تهدیدات را عملی کرد و نفتکش انگلیس را در تنگه هرمز توقیف کرده و اعلام کرد که این نفت کش قوانین دریانوردی را نقض کرده و با قایق ایرانی برخورد و باعث آلودی دریایی شده است.
این تحلیلگر نوشت: انگلیس زمانی که اقدام به توقیف نفتکش ایرانی "گریس ۱" میکرد به این دلیل نبود که قوانین دریانوردی بین المللی را نقض میکرد بلکه به سبب دستورات آمریکا و دونالد ترامپ رئیس جمهوری آن بود در حالی که سپاه پاسداران ایران در واکنش تلافی جویانه دو نفتکش انگلیس را در آبهای خلیج فارس توقیف کرد (که یکی از آنها را آزاد کرد) این اقدام را به دلیل تصادف با قایق ایرانی یا آلوده ساختن آبهای دریا نکرد بلکه توقیف این کشتی همانند اهرم فشاری از سوی ایران برای مجبور کردن لندن به منظور آزاد سازی نفتکش ایرانی در اسرع وقت ممکن بود.
رهبران ایرانی سعی در انتقال این پیام واضح به غربیها و بخصوص ایالات متحده دارند مبنی براینکه آنها در برابر گامهای خصمانه ضد منافع این کشور سکوت نخواهند کرد و میتوانند تا آخر این خط را بدون هیچ ترسی بروند. در واقع آنها اشتباه عراق را تکرار نمیکنند و اجازه محاصره طولانی ملت خودشان را نمیدهند.
وی افزود: رهبری ایران هرگز اجازه گرسنه سازی ملت خود و ممانعت از صادرات نفت آن را نخواهد داد. ناوگان دریایی و شناورهای هواپیمابر آمریکایی آن را هراسان نمیکند و تنها تحت شروط خود به میز مذاکره میرود و هرگز تردیدی در منهدم کردن هواپیمای جاسوسی آمریکا که تحریم هوایی آن را یک ماه پیش نقض کرد، نداشته است و با بازگشت به غنی سازی اورانیوم بیش از آنچه در توافق هستهای آمده، در واقع تهدیدات خود را عملی ساخته و به عهد خود وفادار بوده است.
دریا نوردی در آبهای خلیج فارس و تنگه هرمز امن بوده و هیچگاه در دهههای گذشته هیچ مشکلی رخ نداده مگر زمانی که آمریکا از توافق هستهای خارج شد و از فروش نفت ایران به مشتریان چینی، ژاپنی، ترکیه ای و هندی جلوگیری کرد به همین دلیل زمانی که دولت ترامپ از تشکیل ائتلاف بین المللی برای تأمین امنیت دریانوردی در تنگه هرمز دم میزند، همه کشورهایی که با درخواست آن موافقت کردند باید حقیقت را بدانند.
عطوان نوشت: تاکنون حتی یک کشور از پیوستن به این ائتلاف آمریکایی جدید استقبال نکرده به جز عربستان و امارات که تحت فشارهای آمریکا با آن موافقت کردهاند و همان سیاست قدیم برای باج خواهی از آنها برقرار است تا این کشورها هزینه کلان این ائتلاف پرهزینه و فاکتورهای سوخت کشتیهای شرکت کننده در این ائتلاف و هزینه محافظت و بارگیری آنها را از خزانه اموال ملت خود و نسلهای آینده بپردازند.
وی تاکید کرد که ایران کشور قویی است نه به این دلیل که زرادخانه موشکهای بالستیک و کشتیها و قایقهای دریایی کوچک و سریع و متوسط رادار گریز دارد بلکه قدرت آن در اراده قوی و توان بالای تصمیم گیری و واکنشهای تلافی جویانه آنها به هرگونه تجاوزی به این کشور از هر سوی که باشد، است.