ایلام - ایرنا - ادامه جوشش و هدر رفت زلال آب در یکی از معابر ایوان سالهاست که دل رهگذران را می آزارد از دیگر سو پیگیری ایرنا در خصوص چرایی هدررفت این آب به این منتج شد که تا آنجا که به دستگاه های مرتبط مربوط می شود این آب می تواند بی مزاحمت الی الابد بجوشد و به جوی بریزد.

به گزارش ایرنا، جوشش زلال آب زیر زمینی از کف چند ساختمان شهر ایوان و سرازیری شدن آن به پلشتی جوی آب در چند سال گذشته پرسش، شگفتی و البته حسرت بسیاری از اهالی و رهگذران این شهرستان در ۳۵ کیلومتری شمال ایلام را برانگیخته است.

ساکنان و رهگذران شاهد هستند که به طور مستمر حجم زیادی آب از طریق لوله از کف چند ساختمان به جوی کنار خیابان هدایت و رها می شود.

این آب گرانبها از کف ۲ ساختمان مسکونی و شعبه تازه تاسیس بانک ملی واقع در چهار راه خوران این شهر می جوشد.

از همین سو خبرنگار ایرنا برای چندمین بار به سراغ اهالی این خیابان رفت که گزارشی از طرف شهروندان این محله در خصوص هدر رفت چندین ساله این آب گرانبها تهیه کند.

اهالی این منطقه در این خصوص اظهار داشتند: هدررفتن این آب گرانبها دیگر کاملاً تکراری شده است، با وجود بارها مکاتبه با مسئولان مربوطه شهرستان ایوان جهت استفاده از این آب شرب متاسفانه هیچ اقدامی برای جلوگیری از هدر رفتن و استفاده مفید از آن صورت نگرفته است.

امید احمدی یکی از شهروندان ساکن در این محله با ابراز تاسف از هدر رفت این آب، گفت: اینکه مسئولان می گویند این آب غیر بهداشتی است کاملاً اشتباه و از روی رفع تکلیف است، تمام مردم و حتی ورزشکاران در زمانی که یکی از این ساختمان ها باشگاه بدنسازی بود به عینه مشاهده کردند که این آب کاملاً از دل زمین می جوشد و حتی برای آب شرب استفاده می شد.

وی با ابراز گله مندی از عملکرد مسئولان در قبال هدر رفت این آب ادامه داد: نمایندگی نهاد و شرکتی که متولی مستقیم آب شهرستان ایوان است در چند قدمی این ساختمان قرار دارند و بر هدر رفت این آب گرانبها کاملاً ناظر، شاهد و واقف هستند اما نسبت به این موضوع بی تفاوت هستند.

سجاد ارشدی یکی دیگر از شهروندان این منطقه با بیان اینکه این آب کاملاً سالم به عنوان چاه می تواند حداقل آب شرب شماری از اهالی ایوان را تامین کند، گفت: در واقع هدر رفت این آب نعمت الهی به عنوان یک مساله عادی برای همه تلقی شده است.

وی گفت: جدا از بحث غیربهداشتی بودن این آب، می توان از این آب برای مصارف مختلف استفاده کرد، به عنوان مثال شهرداری روزانه چندین ماشین تانکر آبرسانی برای فضای سبز از آب شرب استفاده می کند چرا مسئولان شهرداری از این آب رایگان و با کمترین هزینه استفاده نمی کنند.

وی گفت: این آب نعمتی است که از دل زمین برون می آید و باید برنامه ریزی مناسب در این خصوص صورت گیرد و از هدر رفت آن جلوگیری شود.

با وجود مطالب مکرر مجموعه ابزارهای رسانه ای که شب و روز اهمیت ذاتی و البته بهای شرکتی آب را گوشزد می کنند، استمرار چند ساله این مورد از هدر رفت آب در سه نقطه در این محله در آستانه عادی شدن و فراموشی و دیده نشدن بود که گرمای کم سابقه تابستان امسال همانند سال گذشته مددی کرد و دوباره بحث در خصوص علت؛ حجم و سطح زلالی و خنکی این میزان آب در حال هدر موضوع گپ و گفت اهالی شد.

با وجود همه اینها موردی از هدررفت آب ارزش خبری و شرایط قرار گرفتن بر خروجی ایرنا را نداشت اگر نسبت آن با شرح وظایف دستگاه های مرتبط قانونی اضافه نمی شد، نسبتی که تداعی گر تعبیر خارج از محدوده است.

اینک با گذشت ۲ سال دیگر از زمان اطلاع رسانی در خصوص هدر رفت این نعمت خدادادی، این آب گرانبها در چند نقطه همچنان بدون هیچ گونه توجهی به جوی آب می ریزد و با وجود اطلاع مسئولان شهرستان ایوان و حتی استان هیچ گونه اقدامی برای جلوگیری از هدر رفت این اب صورت نمی گیرد.

نتیجه پیگیری خبرنگار ایرنا در خصوص رفع و رجوع هدررفت این آب تاکنون به این منتج شده است که تا آنجا که به دستگاه های مورد اشاره مرتبط می شود این آب می تواند بی مزاحمت الی الابد بجوشد و به جوی بریزد و رهگذران بر لب جوی گذر...

این در حالی است که مسئولان ذیربط گذشته و حال در خصوص هدر رفت این آب بیان کردند که برنامه ارائه شده برای استفاده از این آب این است که بعد از ایجاد و احداث شبکه فاضلاب شهرستان ایوان که در دست اجرا است آب مورد نظر را به درون شبکه هدایت کنیم و در صورت انجام آزمایش بر روی این آب و امکان سالم بودن آن توسط کارشناسان شرکت آب و فاضلاب، در بخش های مختلف از این آب استفاده های بهینه انجام گیرد اما تا کنون هیچ اقدامی انجام نشده است.

مدیران شرکت آب و فاضلاب، امور آب و شهرداری ایوان نیز سال گذشته در خصوص این هدر رفت آب با اشاره به اینکه هیچکدام هیچ تعهدی در خصوص هدر رفت این آب ندارند، متولی امر استفاده بهینه از این آب را به یکدیگر ربط می دادند، البته شهرداری ایوان سال گذشته اعلام آمادگی کرد که در صورت رضایت مالک این واحد ها، از این آب با پرداخت هزینه در بخش های مختلف امورات خود استفاده کند که این اقدام هم تنها در حد حرف باقی ماند.

ماحصل این قضیه این است که نباید گذاشت که چنین آب هایی از این طریق هدر رود چرا نه تنها به دست مصرف کننده نمی رسد، بلکه عایدی هم برای مصارف خاص دیگر ندارد، در اصطلاح به این آب های هدر رفته، آب بدون درآمد می گویند و در واقع آب به هدر می رود و هیچ منفتعی از آن حاصل نمی شود.

با وجود تکرار اطلاع رسانی در خصوص هدر رفت این آب گرانبها به یقین می توان گفت در این شرایط کنونی می توان از این آب به بهترین شیوه استفاده را بعمل آورد که این تنها به عزم و توجه مسئولان مرتبط بستگی دارد.
شهرستان ایوان با ۵۵ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری ایلام قرار دارد.
۳۰۳۲/۶۰۳۴