سمنان- ایرنا- مدیرکل حفاظت‌محیط زیست استان سمنان گفت: کشتارگاه‌های دام استان از استانداردهای لازم برخوردار نیست و ضرورت دارد برای جلوگیری از بروز مشکلات زیستی، استانداردها در کشتارگاه ها، رعایت شود.

امیر عبدوس روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: کشتارگاه دام شاهرود در بین کشتارگاه‌های استان سمنان، به دلیل قرارگیری در محدوده شهری، وضعیت نامساعدتری دارد.

وی با بیان اینکه کشتارگاه نباید در مناطق مسکونی شهری استقرار داشته باشد، ادامه داد: با گسترش شهر شاهرود این کشتارگاه در محدوده شهری قرار گرفته و به دلیل ایجاد بوی ناخوشایند در محیط، شرایط خوبی ندارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان تصریح کرد: هیچیک از پنج کشتارگاه دام سبک و نیمه سنگین استان صنعتی نیست و این ضعف موجب از دست دادن محصولات فرعی ارزشمند در کشتار می شود.

وی با بیان اینکه خون و اعضای داخلی دام‌های ذبح شده در کشتارگاه های استان سمنان به وسیله لجن‌کش تخلیه و به مرکز دفن زباله استان منتقل می‌شود، ابراز داشت: انتقال خون و اعضای داخلی دام ذبح شده از ایجاد آلودگی در کشتارگاه جلوگیری می‌کند، اما این روش نیز مورد نقد است و باید با ایجاد کشتارگاه صنعتی این روش حذف شود.

وی افزود: در کشتارگاه های صنعتی خون تبدیل به پودر خون و اعضای داخلی دام ذبح شده تبدیل به خوراک دام می‌شود، اما در استان سمنان از محصولات فرعی ارزشمند در کشتار دام به دلیل صنعتی نبودن کشتارگاه‌ها استفاده نمی‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان خاطرنشان کرد: کشتارگاه‌های طیور نسبت به کشتارگاه‌های دام استان از لحاظ تصفیه فاضلاب وضعیت بهتری دارند.

استان سمنان پنج کشتارگاه دام در شهرهای سمنان، شاهرود، گرمسار، دامغان و مهدیشهر دارد که به صورت سنتی یا نیمه صنعتی فعال هستند و روزانه ۵۰۰ راس دام سبک و ۴۰ راس دام سنگین در کشتارگاه های نیمه صنعتی استان سمنان ذبح می شود.
بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار راس دام سبک و حدود ۱۰۰ هزار راس دام سنگین در استان سمنان وجود دارد.

۷۳۴۲/‏۶۱۰۳