تهران- ایرنا- یک فعال بازرگانی با بیان اینکه ترکمنستان آماده برپایی بزرگترین رویداد نمایشگاهی از زمان استقلال خود از شوروی سابق است، بر فرصت شناسی فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی برای حضور هرچه پر رنگ‌تر در بازار این کشور تاکید کرد.

«حسن مرتجی» امروز (یکشنبه) در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرن افزود: با دستور اخیر رئیس جمهوری ترکمنستان و دعوت از همه کشورهای ساحلی دریای خزر و حوزه سی. آی. اس (CIS)، همچنین هند، ترکیه و چین، این کشور آماده برگزاری یکی از بزرگترین نمایشگاه‌های صنعتی و بازرگانی از زمان استقلال خود تاکنون می شود.

به گفته وی، این نمایشگاه فرصتی بسیار مغتنم برای فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان و صادرکنندگان کشورمان است تا با حضور در آن به ارائه آخرین دستاوردها و محصولات خود و افزایش صادرات به این کشور در سال «رونق تولید» بپردازند.

این فعال اقتصادی یادآور شد: این کشور با برخورداری از منابع غنی انرژی، در سال‌های گذشته گام‌های مثبتی در راستای حرکت به سوی رشد و توسعه اقتصادی برداشته که تحریک مشارکت فعال کشورهای صنعتی در این کشور در بخش‌های مختلف اقتصادی از جمله نفت، گاز، صنعت، ساخت و ساز، حمل و نقل و گردشگری را موجب شده است.

وی بیان داشت: با توجه به اشتراکات فرهنگی، همچنین دارا بودن مرزهای طولانی، ترکمنستان در سال‌های گذشته همواره یکی از بهترین شرکای تجاری ایران بوده است و انتظار می‌رود فعالان اقتصادی ایرانی حضور در «نمایشگاه و همایش کشورهای ساحلی دریای خزر» که به میزبانی شهر بندری «آوازه» برگزار می‌شود را از دست ندهند.

مرتجی ادامه داد: شرکت‌کنندگان در نمایشگاه می‌توانند بدون ترس از تحریم‌ها در این کشور حضور یابند و علاوه بر آن برخورداری از ارزان‌ترین هزینه حمل و نقل دریایی در منطقه (هزینه حمل از بندر امیرآباد به بندر ترکمن باشی ۵۰۰ دلار به ازاری هر کانتینر)، همچنین ارزان‌ترین هزینه دسترسی زمینی و دریایی به بازارهای منطقه و قرار داشتن در مسیر کریدور شمال - جنوب، بر جذابیت‌های حضور در این نمایشگاه افزوده است.

وی گفت: کابینه دولت ترکمنستان نیز مانیفست (فهرست کل بار یا محموله) شرکت‌کنندگان در نمایشگاه را برای واگذاری و قرار دادن پروژه‌های گاز، راهسازی، ساختمان سازی و کشاورزی این کشور در هنگام واگذاری مناقصه‌ها در اولویت‌های خود قرار خواهد داد.

این نمایشگاه ۹ تا ۱۳ آگوست (۱۸ تا ۲۲ مرداد ماه) به میزبانی شهر آوازه ترکمنستان برگزار خواهد شد.

صنعت ساختمان، تجهیزات صنعت نفت و گاز، سازه های مهندسی، پروژه های فنی و مهندسی و توسعه شهری، ساخت و سازها و صدور خدمات فنی و مهندسی مربوطه، صنایع الکترونیک، خدمات فنی و مهندسی در زمینه های راهسازی، پل سازی، آسفالت، انتقال لوله های نفت و گاز، خودروسازی، لجستیک، حمل و نقل بین المللی، تجهیزات پزشکی، سلامت و دارویی، محصولات آرایشی و بهداشتی و شوینده ها، صنایع لوازم خانگی، صنایع و تجهیزات غذایی و نوشیدنی، نان، شیرینی و شکلات، پتروشیمی، مصالح ساختمانی، سیمان، آجر، گچ، رنگ و رزین، سرویس های بهداشتی، سنگ، شیشه، درب و پنجره، لوله های انتقال آب و فاضلاب، بالابرها، سیستم های آبیاری و کشاورزی، ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی، ماشین آلات ساختمانی، فناوری های نوین، برق و تجهیزات مرتبط با آن و صنایع و محصولات غذایی، بخش های مختلف این نمایشگاه را تشکیل می‌دهند.

به گزارش ایرنا، در سال ۲۰۱۷ حجم مبادلات ایران و ترکمنستان یک میلیارد دلار بود و این میزان حجم تجارت موجب شده بود که ایران به عنوان شریک اول تجاری این کشور محسوب شود.

پارسال حجم مبادلات تجاری دو کشور به ۴۰۰ میلیون دلار رسید.