اراک - ایرنا - معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: پنج کارگاه میناکاری استان با هدف تکمیل زنجیره تولید صنایع دستی به کوزه پخت مجهز می شوند.

«قاسم کاظمی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۲ کوره میناکاری در اراک و شازند وجود دارد اما محصولات میناکاری اکنون برای پخت نهایی باید به اصفهان ارسال شود.

وی اظهار داشت: ارسال محصولات میناکاری هزینه های سنگین برای هنرمندان دارد و با تجهیز کارگاه های استان به کوره می تواند این هزینه را کم کرده و دامنه سود مناسب تری برای شاغلان این بخش ایجاد کند.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: هشت کارگاه میناکاری با ۱۵۰ تا ۲۰۰ هنرمند در اراک، خمین، شازند، دلیجان و زرندیه به تولید میناکاری اشتغال دارند.

کاظمی گفت: در کارگاه تولید میناکاری ابراهیم آباد اراک ۱۵ میناکار و قلم زن به تولید انواع محصولات متنوع اشتغال دارند.

وی افزود: هر هنرمند میناکار در هفته ۲ تا ۳ قطعه هنری تولید و برای پخت به کوره ارسال می کند.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی اظهار داشت: صادرات چمدانی میناکاری استان به کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس سال گذشته ۱۰ هزار دلار ارز عاید کشور کرده است.

کاظمی گفت: کیفیت محصولات میناکاری استان مرکزی و تنوع و جذابیت آنها باعث شده که صادرات چمدانی این رشته صنایع دستی در استان مطلوب باشد.
وی افزود: تولید صنایع دستی میناکاری در استان با استفاده از تصاویر و به کارگیری مواد مرغوب انجام می شود و با محصولات میناکاری اصفهان و شیراز به عنوان قطب تولید این تولیدات، رقابت می کند.
۳۴۸ رشته صنایع دستی در کشور وجود دارد که ۱۱۰ رشته آن در استان مرکزی فعال است.

۶۹۹۱/‏۶۰۱۳/‏