مسکو - ایرنا – رئیس کمیسیون سیاست گذاری اطلاعاتی شورای فدراسیون (مجلس سنای روسیه) ادعای یک روزنامه انگلیسی مبنی بر کمک روسیه به ایران در توقیف نفتکش انگلیسی را رد کرد.

سناتور آلکسی پوشکوف روز یکشنبه در حساب کاربری خود در توئیتر به ادعای روزنامه انگلیسی ساندی میرر واکنش نشان داد و اظهار داشت: انگلیسی‌ها بارها چنین اظهاراتی مطرح کرده‌اند و چندی پیش نیز وقتی روسیه کشتی‌های اوکراینی متجاوز را در تنگه کرچ توقیف کرد، انگلیس آن را اقدامی خصمانه خواند هر چند که این اقدام تحریک آمیز از سوی پترو پروشنکو (رئیس جمهوری سابق اوکراین) صورت گرفته بود.
وی افزود: هم اینک نیز انگلیسی‌ها تلاش می‌کنند روسیه را به شرکت در توقیف نفتکش انگلیسی توسط ایران متهم کنند چرا که متخصصان انگلیسی انتشار اخبار فیک (جعلی) هیچگاه به مرخصی نمی‌روند.
روزنامه ساندی میرر با استناد به یک منبع آگاه که نامی از وی برده نشده است، مدعی شد: سازمان ام آی -۶ و مرکز ارتباطات دولتی انگلیس درباره این احتمال که روسیه در توقیف نفتکش سنتا ایمپرو به ایران کمک کرده است، تحقیق می‌کنند.
عصر جمعه ۲۸ تیرماه یک فروند نفتکش انگلیسی با نام "stena impero" هنگام عبور از تنگه هرمز به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین‌المللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شد.

این در حالی است که به رغم ادعاهای اولیه در ارتباط با کشتی اماراتی الریاح، مقامات دریایی پاناما امروز فرآیند خارج کردن نام نفتکش ام تی ریاح از لیست نفتکش های ثبت نام شده خود را آغاز کردند.

خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس، چند روز پیش در گزارشی بدون ارائه جزئیات لازم، مدعی شد؛ یک کشتی اماراتی که با پرچم پاناما حرکت می کرد و در حال عبور از تنگه هرمز بود، ناپدید شده است.

این خبرگزاری اعلام کرد که مشخص نیست برای نفتکش اماراتی چه اتفاقی افتاده، اما با گذشت چند روز از توقف ارسال اطلاعات مختصات جغرافیایی از سوی این تانکر نفتی، احتمال گم شدن آن رو به افزایش بود.

آسوشیتدپرس اعلام کرد که معمولاً نفتکش الریاح از دوبی یا شارجه به سمت ساحل غربی امارات حرکت می کرد و با عبور از تنگه هرمز به سوی بندر الفجیره در ساحل شرقی امارات پهلو می گرفته است.

به دنبال انتشار این خبر سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه ایران سه شنبه شب از کمک به یک نفتکش خارجی که به دلیل نقص فنی در خلیج فارس دچار مشکل شده بود خبر داد و گفت: همچنان در حال ارائه کمک فنی مناسب به آن هستیم.

سخنگوی وزارت امورخارجه با اعلام این خبر افزود: یک نفتکش خارجی به دلیل نقص فنی در خلیج فارس دچار مشکل شد که طبق مقررات بین‌المللی نیروهای ایرانی پس از دریافت درخواست کمک به سوی آن رفته و توسط یدک‌کش به سمت آب‌های ایران کشیده شده تا تعمیرات لازم روی آن صورت پذیرد.

درهمین حال روزنامه گاردین گزارش داد که پاناما اعلام کرده فرآیند خارج کردن نام این نفتکش از لیست نفتکش های کشور پاناما در حال انجام است. پیش از این گزارش شده بود که این نفتکش با عدم اعلام وضعیت خود از روی عمد قوانین بین المللی را نقض کرده است.

مقامات پاناما اعلام کردند: ما استفاده از پرچم پاناما در کشتی ها و نفتکش ها برای فعالیتهای غیرقانونی را محکوم می کنیم.

پاناما که بزرگترین ناوگان کشتیرانی جهان را در اختیار دارد، اخیراً اعلام کرد که پرچم این کشور بر روی شماری از کشتی ها در جهان در اصل درست نبوده و اقدامی غیرقانونی بوده است.
اوایل ماه جاری میلادی مقامات دریایی پاناما اعلام کردند که پرچم خود را از کشتی ها و تانکرهایی که تحریم ها و قوانین بین المللی را نقض می کنند، خارج خواهد کرد. پاناما در ماههای اخیر پرچم خود را از حدود ۶۰ کشتی خارج کرده است.