سمنان- ایرنا- مدیر امور آب و خاک سازمان جهادکشاورزی استان سمنان گفت: نوین‌سازی سامانه‌های آبیاری، از مهمترین سیاست‌های کشاورزی کشور، در استان به ۳۴ هزار هکتار رسید.

حسین شاهینی روز یکشنبه به خبرنگاران در سمنان اظهار داشت: تا سال ۱۳۹۲ سامانه نوین آبیاری تنها در ۱۸ هزار هکتار از اراضی استان سمنان اجرا شده بود، اما اکنون با در نظر گرفتن بسته‌های حمایتی و ترویج آبیاری نوین در بین کشاورزان، نوین سازی سامانه‌های آبیاری کشاورزی این استان به ۳۴ هزار هکتار رسید.

وی اضافه کرد: سال ۹۷ بیش از چهار هزار و ۱۸۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان سمنان به سامانههای آبیاری تحت فشار مجهز شد که این مساحت شامل ۲۶۰ طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در این استان بود.

وی تصریح کرد: برای توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی استان سمنان در سال گذشته بیش از ۳۷۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

مدیر امور آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان یادآور شد: اعتبار مورد نیاز برای پرداخت یارانه دولت به متقاضیان توسعه سامانه های نوین آبیاری از محل اعتبارات ملی تأمین شد.

وی با اشاره به اینکه سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از توسعه سامانه های آبیاری تحت فشار حمایت کرده و به بهره‌برداران این بخش که متقاضی توسعه این سامانه ها در اراضی کشاورزی باشند، تسهیلات بلاعوض اختصاص می‌دهد، افزود: امسال نیز حمایت دولت از توسعه سامانه های نوین آبیاری در استان سمنان انجام خواهد شد.

مدیر امور آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، صرفه‌جویی و کاهش مصرف آب و کاهش هزینه تولید محصولات در بخش کشاورزی را از جمله مزایای توسعه و تجهیز اراضی این بخش به سامانه های نوین آبیاری برشمرد و اظهار داشت: بهره‌برداران بخش کشاورزی می‌توانند از فرصت حمایت دولت برای توسعه سامانه های آبیاری تحت فشار در اراضی خود استفاده کنند.

۱۹۸ هزار هکتار از وسعت اراضی استان سمنان را اراضی کشاورزی تشکیل می دهد که از این وسعت ۵۴ هزار هکتار باغ، ۱۱۰ هزار هکتار زراعت و بقیه اراضی در مرحله آیش است و حدود ۴۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی فعالند.

۷۰ درصد اراضی کشاورزی استان سمنان به دلیل های مختلف مانند خرده مالکی به صورت سنتی و غرقابی و ۳۰ درصد به روش های نوین آبیاری می شود.

۷۳۴۲/‏۶۱۰۳