به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان، ابراهیم کریمی اظهار داشت: بافت تاریخی گرگان یکی از پایلوتهای سرمایهگذاری برای جذب گردشگر است که میتواند زمینه ساز تحول اقتصادی و توسعه بلند مدت این شهر شود.
وی بیان کرد: حدود ۴۵ میلیارد ریال اعتبار در قالب کمکهای فنی و اعتباری بلاعوض به کسانی که بناهای تاریخی خود را مرمت و تبدیل به مجتمعهای اقامتی و کافههای سنتی و غیره کنند اختصاص داده شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان ادامه داد: با الگوگیری از روند احیای بافت تاریخی یزد، تلاش کردیم بخشی از سرمایهگذاریها را به سمت این بافتها هدایت کرده و فرصتهای شغلی جدید را برای مردم و ساکنان این بافت ایجاد کنیم.
بافت قدیم گرگان با مساحتی بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هکتار، سومین بافت تاریخی ثبت شده ایران بعد از اصفهان و یزد به شماره ۴۱ در فهرست آثار ملی قرار دارد.
بامهای سفالی و قرمز رنگ، دیوارها و جرزها آجری و رج به رج کنار هم چیده شده شمایلی از شهری کهن به نام گرگان بوده که هنوز هم پا برجا است.
بافت تاریخی گرگان که عنوان افتخارآمیز وسیعترین بافت تاریخی ثبت شده شمال ایران را دارد با بناهای شاخصی همچون خانههای شیرنگی، تقوی، شعرباف، خراسانی، مفیدیان، کبیر، سرای باقریها و امامزاده نور در محلات سرچشمه، دوشنبهای، دربنو به مرکز استان گلستان هویتی عمیق بخشیده است.
آنچه اکنون آن را بافت تاریخی گرگان مینامند بازمانده مجموعهای از شهر استرآباد و عناصر آن و فضاهای شهری همچون مساجد، آب انبارها، قناتها، معابر و واحدهای مسکونی یک یا چند طبقه است.