سارا سعیدی مدنی استاد دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر که در دو بخش پژوهشی و فعالیت های علمی مشترک بین المللی جایزه گرامیداشت روز زنان در ریاضیات را کسب کرده است امروز - دوشنبه - در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش در پاسخ به این سوال که تحریم ها چه تاثیری بر ارتباطات بین المللی اساتید داشته است، اظهارداشت: ایران در رشته ریاضی دارای ظرفیت های خوبی است و پژوهشگران ایرانی در سطح استاندار های بین المللی در این رشته فعالیت می کنند.
وی افزود: اینکه بگوییم تحریم ها در عرصه علمی اصلا تاثیری نداشته واقعیت ندارد و از طرف دیگر اینکه مطرح کنیم این تحریم ها ارتباطات بین المللی ما را فلج کرده هم درست نیست. ارتباطات بین المللی در نتیجه یکی، دو سال اخیر شکل نگرفته بلکه سال ها است که این ارتباطات وجود دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر یادآور شد: بعد از تحریم ها هم هر دو طرف تمایل دارند این ارتباطات را ادامه دهند، در واقع سعی بر این است که ارتباطات علمی بین المللی لطمه ای نبینند و دنیای آکادمیک خود را در حد ممکن دور از فضاهای سیاسی نگه دارد.
سعیدی مدنی تصریح کرد: تجربه شخصی من نشان می دهد که ارتباطات قطع نشده و ما مراودات علمی خود را با دانشگاه ها و موسسات بین المللی داریم.
وی همچنین در مورد جایزه زنان در ریاضیات گفت: از دو سال قبل انجمن ریاضی ایران، مثل انجمن ریاضی بسیاری از کشور های کمیته بانوان تشکیل داد.
وی یادآور شد: این کمیته روز تولد پرفسور مریم میرزاخانی که برنده جایز «فیلدز» به عنوان معتبرترین جایزه در رشته ریاضی شده بود را به عنوان روز جهانی زنان در ریاضیات نام گذاری کردند.
وی با بیان اینکه این اقدام مورد استقبال انجمن های ریاضی دیگر کشور ها هم قرار گرفت ادامه داد: با توجه به این تصمیم قرار شد در سال روز تولد میرزاخانی مراسمی در کشور های مختلف برای بزرگداشت شخصیت این استاد برجسته ریاضی و همچنین تقدیر از اقدمات به عمل آمده در حوزه علمی ریاضی برگزار شود.
این استاد رشته ریاضی همچنین در مورد وضعیت علمی ریاضی در ایران در مقایسه با کشورهای دیگر و ضرورت این نامگذاری تاکید کرد: در گرایش های مختلف، سطح علمی متفاوتی داریم اما در مجموع رشته ریاضی در جایگاه خوبی قرار داریم اما قطعا با دانشگاه های برتر دنیا فاصله داریم.
سعیدی مدنی ادامه داد: همانطور که این فاصله در رشته های دیگر هم وجود دارد ولی در هر صورت، حداقل در بعضی از شاخه جزو بهترین ها هستیم.
وی تاکید کرد: حضور پژوهشگران ایرانی در موسسات بین المللی و استقبال از آنان و جوایزی که دریافت کرده اند نشانی بر این مدعا است.
وی با بیان اینکه در بعضی از شاخه ها که بین رشته ای کار می شود و ۱۰ سال پیش مطرح نبود ایران جزو کشور های برتر است، افزود: مسیر پیشرفت ما مطابق با استانداردهای جهانی است. اقداماتی که پرفسور میرزاخانی انجام داد، ثابت کرد که ایران ظرفیت خوبی در بخش ریاضیات دارد بنابراین ضروری بود چنین روزی نامگذاری شود.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین اظهارداشت: در مراسمی که در ایران امسال به مناسب این روز برگزار شد در کنار تجلیل از پیشکسوتان عرصه ریاضی و بررسی رویدادهای این حوزه، در بعضی از بخش ها هم که طبق فراخوان انجمن ریاضی، علاقه مندان آثار خود را ارسال کرده بودند داوران افراد برگزیده را معرفی کردند.
سعیدی مدنی ادامه داد: در این مراسم، در چهار زمینه رقابت ها مختلف برگزار شد که در دو زمینه آموزش ریاضی و فعالیت های اجتماعی در حوزه ریاضی داوران اثری را شایسته معرفی تشخیص ندادند. در دو بخش فعالیت های پژوهشی و فعالیت های بین المللی هم یک نفر به عنوان برنده معرفی شد که من این جایزه را دریافت کردم.
وی با بیان اینکه همه اعضای خانواده ریاضی کشور در این رقابت می توانستند، شرکت کنند و مختص به اعضای انجمن ریاضی نبود، گفت: امسال این مراسم در کشور های مختلف به صورت مستقل برگزار شد و مسابقات بین المللی نبود و در بخشی هم که من جایزه را دریافت کردم مرتبط به فعالیت های علمی مشترک با پژوهشگران خارجی بود.
وی توضیح داد: من پروژه های مشترک بین المللی با پژوهشگران کشورهایی همچون ایتالیا، رومانی، ژاپن اجرا کرده ام، همچنین دیدارهای تحقیقاتی از موسسات و دانشگاه های خارجی داشتم.
در مراسم اولین گرامیداشت روز زنان در ریاضیات که اردیبهشت امسال به مناسبت سالروز تولد زنده یاد پروفسور مریم میرزاخانی در دانشگاه شهید بهشتی و با همت انجمن ریاضی ایران با حضور حدود ۲۰٠ نفر برگزار شد، جایزه در دو بخش فعالیت های پژوهشی و فعالیت های علمی مشترک بین المللی به سارا سعیدی مدنی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اهدا شد.
سعیدی مدنی در حال حاضر استادیار دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر است. وی مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه الزهرا(س) و مدارک کارشناسی ارشد و دکتری خود را تحت راهنمایی داریوش کیانی از دانشگاه صنعتی امیرکبیر اخذ کرده است.
سعیدی مدنی ۲ سال دوره پسادکتری خود را در دانشگاه Osnabruck آلمان و یک سال در پژوهشگاه دانش های بنیادی گذرانده است. وی در حل چهار حدس ریاضی و طرح یک حدس مشارکت فعال داشته است.
استاد ریاضی دانشگاه امیرکبیر تاکنون مدعو ۱۲ کنفرانس و سمینار بین المللی بوده و بیش از ۲۰ مقاله کیفی در مجلات برتر بین المللی دارد که در آنها با هشت استاد شناخته شده از کشورهای آلمان، ژاپن، ایتالیا و رومانی کار علمی مشترک انجام داده است. همچنین وی برای پنج فرصت مطالعاتی کوتاه مدت در کشورهای آلمان و ایتالیا بورس پژوهشی دریافت کرده است.