محمدعلی جاوید عصر یکشنبه در نشست کارگروه مدیریت پسماند استان خراسان جنوبی که به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تشکیل شد، مبارزه با زبالهگردی را نیازمند عزم جدی دانست و افزود: فرهنگسازی و اطلاعرسانی نیز در این خصوص اهمیت دارد تا نگرانی از بابت بیکار شدن زباله گردانها رفع شود.
وی با بیان اینکه مراکز بزرگ پسماند باید ملزم به تفکیک زباله شوند گفت: طرح مدیریت پسماند در شهرداری بیرجند از سال ۹۰ با همکاری دانشگاه بیرجند شروع شده و مکانیابی آن نیز با لحاظ آسیبهای زیرزمینی و بادهای غالب انجام گرفته است.
شهردار بیرجند از هزینه کرد حدود چهار میلیارد تومان برای فراهم کردن زیرساختهای لازم در سایت جمع آوری پسماند خبر داد و گفت: روزانه ۸۰ تا ۱۲۰ تن زباله در شهر بیرجند جمع آوری میشود که با احتساب شهرهای مود و خوسف این رقم به ۱۵۰ تن خواهد رسید.
وی با اشاره به شروع کار مجری طرح تفکیک زباله از مبدا گفت: این کار از ابتدای امسال شروع شده و با هفت دستگاه نیسان زبالههای خشک در منطقه شمال شهر از طریق مراجعه به درب منازل یا تحویل به کانکس جمعآوری میشود.
جاوید با بیان اینکه شهرداری آمادگی خرید دستگاه بازیافت زباله را دارد اظهار داشت: سال گذشته هزینه خرید این دستگاه ۲ میلیارد تومان برآورد شد اما با توجه به نوسانات ارزی ارزش آن به پنج میلیارد تومان رسیده است.
وی با اشاره به شهرت این شهر به عنوان پاکیزه ترین شهر ایران گفت: حفظ این عنوان مسئولیت شهرداری را سنگینتر کرده اما نیازمند همکاری سایر ارگانها نیز هستیم.
وی بر ساماندهی صنوف آلاینده نیز تاکید کرد و گفت: تنها مرکز استانی هستیم که هنوز صنوف آلاینده عمدتاً صنعتی در معابر اصلی شهر فعالیت میکنند.
جاوید ابراز امیدواری کرد که با ایجاد سازمان مدیریت پسماند در شهرداری بیرجند شاهد ایجاد تحول در این حوزه شهری باشیم.
فرماندار بیرجند هم در این نشست گفت: با توجه به بالابودن جذابیت زبالهگردی در بیرجند برای زبالهگردها، کیفیت کار تفکیک زباله از مبدا تحت تاثیر قرار گرفته است.
علی ناصری افزود: با ورود مقام قضایی به بحث زبالهگردی کسانی که در این حوزه غیرقانونی فعالیت دارند، دستشان کوتاه میشود.
وی اظهار داشت: در کنار معضل زبالهگردی مقوله سرقت هم ممکن است آسیبزا باشد که نیاز به مدیریت دارد.
فرماندار بیرجند تاکید کرد: شهرداری بیرجند برای اجرای طرح تفکیک زباله نیاز به حمایت دارد.
معاون شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان جنوبی نیز گفت: عمده تلاش این شرکت بر این است که آب، خاک و محیط زیست آلوده نشود.
علیرضا رحیمی قرایی افزود: به همین دلیل در انبار نفت جدید برای فاضلاب صنعتی تصفیه خانه چربیگیری ایجاد شده است.
وی اظهار داشت: زمان تعمیر پمپها و موتورخانه، فرآوردههای حاصل از آن وارد تصفیه خانه میشود.
معاون شرکت پخش فرآوردههای نفتی منطقه خراسان جنوبی با اشاره به بارگیری و تخلیه روزانه ۵۰۰ هزار لیتر فرآورده در سکوهای انبار نفت جدید گفت: حتی یک لیتر فرآورده نیز روی زمین ریخته نمیشود.
وی بیان کرد: سال گذشته جمعآوری لجنهای مخازن ۵۰ هزار لیتر بوده که تاکنون ۲۰ هزار لیتر آن تبخیر شده و ۳۰ هزار لیتر نیازمند امحا است.
رحیمی بر عملیاتی شدن محل دفن پسماندهای صنعتی و ویژه در استان تاکید کرد و گفت: برای دفن اصولی پسماندهای لجنی نیازمند همکاری محیط زیست هستیم.
وی ادامه داد: البته از این پسماندهای لجنی برای سوخت کارخانه آسفالت و کوره های آجرپزی می توان استفاده کرد.
۹۸۹۳*۳۰۲۸