به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سیدمحمدحسین سجادی نیری در هجدهمین نشست معاونان و مدیران فرهنگی، اجتماعی وگردشگری سازمانهای مناطق آزاد کشور، مناطق آزاد را یک فرصت ارزشمند برای رونق کسب و کارهای خلاق و فرهنگی دانست و ادامه داد: ایجاد زیرساختها در منطقههای آزاد میتواند فرصت ارزشمندی را برای رونق صنایع خلاق و فرهنگی به ارمغان بیاورد.
وی با اشاره به ظرفیتهای پایینتر ایجاد اشتغال در این حوزه گفت: میزان هزینهها برای ایجاد یک شغل در حوزه صنایع خلاق و فرهنگی به مراتب پایینتر از ایجاد یک شغل در دیگر حوزهها است و با هزینه اندکی نسبت به سایر صنایع میتوان اشتغال ایجاد کرد.
سجادی نیری، تولید ثروت، درآمدزایی و گردش مالی را از مزیتهای صنایع فرهنگی برشمرد و افزود: صنایع فرهنگی در مقایسه با سایر صنایع از نرخ برگشت سرمایه بسیار بالاتر و دوره بازگشت سرمایه خیلی کوتاهتری برخوردار است.
وی، زنجیره تولید در صنایع فرهنگی را سودآور دانست و گفت: صنایع فرهنگی عامل اشتغالزایی برای فارغالتحصیلان علوم انسانی و هنر است، برای شکل دهی کامل حلقههای صنعت و فرهنگ، نیاز به جریانسازی گسترده در مراحل مختلف است و حرکت پایدار و با ثبات نیازمند زیرساختهای دقیق و هدفمند است.
وی صنایع فرهنگی را ابزاری کارآمد برای صدور فرهنگ ایرانی اسلامی دانست و ادامه داد: معرفی فرهنگ بومی و اعتقادی کشورها با صنایع فرهنگی امکان پذیر است و موجب افزایش غرور ملی میشود.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویتساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مناطق آزاد را مستعدترین مناطق برای سرمایهگذاری در صنایع فرهنگی و خلاق دانست و ادامه داد: ایجاد زنجیره تولیدات فرهنگی در مناطق آزاد به اقتصاد کشور کمک خواهد کرد.
به اعتقاد سجادی نیری، استفاده از صنایع فرهنگی راهی موثر و رویکردی فعال برای مقابله با تهاجم فرهنگی است و باید زیرساختهای ویژه و متناسب با اقتضائات در مناطق آزاد، طراحی و پیاده سازی شود.