به اساس گزارش عصر دوشنبه روابط عمومی فرمانداری شهرستان رشت به ایرنا فرماندار رشت در مراسم نخستین برداشت مکانیزه برنج در روستای جیرسرچوکام خمام ، با اشاره به نخستین درو محصول شالی به صورت مکانیزه در شهرستان گفت: ۵۱ هزار خانوار از روستاییان شهرستان رشت در امر کشاورزی و کاشت برنج مشغول هستند که این مهم حدود ۲۸ درصد از اشتغال شهرستان را به خود اختصاص می دهد.
میرشمس مومنی زاده اظهار داشت: حدود ۵۴ درصد از اراضی کشاورزی شهرستان رشت نشاء مکانیزه انجام دادند و ۷۴ درصد از این اراضی نیز دروی مکانیزه برنج خواهند داشت.
وی میزان تولید برنج سفید در شهرستان رشت را ۱۶۵ هزار تن عنوان و خاطر نشان کرد: این میزان ۲۷ درصد از میزان تولید استان گیلان و ۹ درصد از تولید برنج کشور را در بر می گیرد.
وی با بیان این که ۶۳ هزار هکتار اراضی شالیکاری در شهرستان رشت وجود دارد، اضافه کرد: ۳۰ درصد از اراضی شالیکاری استان در شهرستان رشت واقع است.
مومنی زاده بیان داشت: با همت و تلاش همه دست اندرکاران در امر کشاورزی، برداشت مکانیزه برنج دارای صرفه اقتصادی بیشتری بوده و تسهیلات بیشتری به آن اختصاص می یابد تا عملیات مکانیزه به صورت ۱۰۰ درصد در این شهرستان انجام گیرد و پدیده مهاجرت روستائیان به شهرها نیز کاهش یابد.
شهرستان رشت با شش بخش ، ۲۹۳ روستا و ۱۸ دهستان، دارای ۹۳۰ هزار نفر جمعیت است که ۶۰ درصد آنان شهری و ۴۰ درصد روستایی هستند.
هر ساله کار آماده سازی زمینهای شالیزاری از اواخر آذرماه با شخم زمین در سه مرحله انجام و در ادامه، کار خزانه گیری برنج در نیمه فروردین ماه صورت میگیرد و در اوایل اردیبهشت نیز با نشاء و در مرحله پایانی با برداشت برنج که اوایل مردادماه است، به پایان میرسد. گیلان با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقمهای کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود. بیشترین رقمهای کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود. بیشترین سطح زیرکشت برنج در استان نیز در شهرستانهای رشت و صومعه سراست.
۷۲۸۶/۲۰۰۷