بجنورد- ایرنا- معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: رصدخانه مهاجرت کشور امسال در دانشگاه صنعتی شریف راه اندازی شد و هر هفته آمار مهاجرت را در حوزه های مختلف پایش و منتشر می کند.

دکتر سورنا ستاری روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هر سال بحث مهاجرت نخبگان پایش می شد اما اکنون مطالعات جهانی آن با راه اندازی رصدخانه مهاجرت در همه حوزه ها پایش و علاوه بر انتشار در قالب یک کتابچه به شورای انقلاب فرهنگی نیز ارائه می شود.

وی اظهار داشت: ایران از کشورهایی حساب می شود که نه مهاجرپذیر و نه مهاجرفرست است اما این موضوع دلیل بر این نیست که میزان مهاجر ما صفر باشد.

وی خاطرنشان کرد: نگرانی و دغدغه ما از کیفیت افرادی است که مهاجرت می کنند و به شدت روی این موضوع کار می کنیم و اگر چه آمار ما در این مورد کاهش یافته اما هنوز هم این مساله نگران کننده است و جای کار دارد.

بازگشت ۱۴۰۰ نخبه دانشگاهی به کشور

دکتر ستاری با اشاره به برنامه هایی که از ۳ سال پیش برای بازگشت نخبگان به کشور آغاز شده، افزود: متأسفانه نرخ ماندگاری دانشجویان ما در خارج از کشور، بالاتر از دیگر کشورها است و خوشبختانه در این مدت هزار و ۴۰۰ نفر از نخبگان ما از ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا به ایران بازگشته اند.

وی با بیان اینکه اقتصاد دانش بنیان از اهمیت خاصی برخوردار است، اظهار کرد: شرکت های خوبی در خراسان شمالی فعال شده اند و این استان در زمینه اقتصاد دانش بنیان ظرفیت های خوبی دارد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اظهار امیدواری کرد که پس از این سفر و بازدید از دستاوردهای شرکت های دانش بنیان خراسان شمالی، شاهد توسعه این شرکت ها و اتفاقات خوب در این منطقه باشیم.

نیروی جوان و خلاق، ظرفیت خراسان شمالی است

ستاری، ظرفیت اصلی این استان را نیروی انسانی جوان و خلاق آن دانست و گفت: نیروی انسانی، محور اقتصاد دانش بنیان است اما خراسان شمالی در زمینه سخت افزاری دارای ظرفیت های معدنی، گیاهان دارویی، صنایع خلاق و آی.تی و آی.سی.تی است و می تواند محیطی برای زایش های جدید در این حوزه ها باشد.

وی با بیان اینکه در حوزه اسب ترکمن هم می توان وارد شد، افزود: البته در مورد اسب ترکمن تا کنون پروژه ای به ما ارائه نشده اما به این موضوع هم علاقه مند هستیم و معاونت علمی و فناوری به هر حوزه پژوهشی که مشتری داشته باشد و بشود آن را توسعه داد، ورود پیدا می کند.

دکتر ستاری تاکید کرد: زمانی می توانیم نیروی انسانی توانمند، نخبه و خلاق خود را نگه داریم که نوع نگاه و اقتصاد خود را تغییر داده و از اقتصاد مبتنی بر نفت و معدن، به سمت خلاقیت و دانش بنیانی حرکت کرده باشیم. در غیر این صورت نمی توان نیروی متخصص باهوش و مستعد خود را حفظ کرد و خراسان شمالی هم باید نوع اقتصادش را تغییر داده و خلاق و دانش بنیان شود تا دانشجویان، نیروهای نخبه و خلاق خود را به کار گرفته و آنان را در استان و کشور ماندگار کند.

شمار شرکت های دانش بنیان در کشور ۴۴۰۰ شرکت است که در سال گذشته بیش از ۹۰۰ هزار میلیارد ریال از فروش تولیدات خود درآمدزایی داشته اند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در سفر یکروزه به خراسان شمالی علاوه بر افتتاح نمایشگاه دستاوردهای شرکت های دانش بنیان این استان، ۳ طرح فناورانه دانشگاه بجنورد را رونمایی کرد و عصر امروز نیز در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان شرکت می کند.

ب/۵۱۳۲