علیرضا اورنگی روز دوشنبه در نشست کارگروه سازگاری با کم آبی خراسان جنوبی افزود: چارچوب قوانین و مقررات اجازه نمیدهد نوع فعالیت با آب موجود به کار غیرکشاورزی هدایت شود.
وی با بیان اینکه حتی برخی از این فعالیتها مشمول اخذ عوارض هم نمیشوند، اظهار داشت: به تازگی با وزارت نیرو به توافق رسیدیم که در مکانهایی که چاههای کشاورزی دارای شرایط برق بودند و به دلایلی امکان تامین آب میسر نیست بر اساس قوانین اجازه دهیم بدون اینکه زمینهای کشاورزی آسیب ببینند برای تولید برق در آنها نیروگاههای خورشیدی ایجاد شود.
رئیس سازمان امور اراضی کشور عنوان کرد: در استان مرکزی آب قنات به طول ۳.۵ کیلومتر به شهرک صنعتی منتقل شده بود و با وجود اینکه آب و زمین خریداری شده بود اما حکم داده شد خط انتقال جمعآوری شود و این کار انجام شد.
وی تاکید کرد: مسئولان دستگاههای اجرایی در تصمیمسازیها دقت داشته باشند که تبدیل حق آبه کشاورزی به غیر کشاورزی بر اساس ماده قانونی خلاف است و در صورت انجام این کار، مشکلاتی برای متقاضی یا دستگاه مربوطه ایجاد میکند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی هم گفت: نیاز حق آبه زیست محیطی استان بر اساس مصارف موجود و توسعه آتی آب سطحی ۱۳.۴ میلیون مترمکعب است.
حسین امامی ادامه داد: این در حالی است که در سال منتهی به ۹۰ میزان تامین حق آبه زیست محیطی حوضههای آبریز استان ۱۲۴ میلیون مترمکعب بوده است.
وی از ظرفیتسازی مخازن آب در استان تا افق ۱۴۱۰ خبر داد و گفت: برنامهریزی شده برای شهرهای قاین، سرایان، خوسف، آبیز، درمیان و بیرجند که مقداری با کمبود مخزن مواجه هستند این مهم انجام شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی اظهار داشت: امسال پنج چاه در مناطق مختلف استان حفر خواهد شد تا در سالهای آتی برای تامین آب با مشکل مواجه نشویم.
وی بیان کرد: بسته جامعی با همکاری دستگاههای مربوطه در استان تعریف شد تا در سالهای آتی به لحاظ کمی مشکلی در تامین آب استان وجود نداشته باشد.
امامی عنوان کرد: کسری مخازن در سالهای اخیر از ۱۷۰ میلیون مترمکعب به کمتر از ۱۲۰ میلیون مترمکعب رسید.
وی یادآور شد: مقرر شد با همکاری سازمان جهاد کشاورزی موضوع مصرف آب در بخش کشاورزی مدیریت شود تا سفرههای زیرزمینی به پایداری برسد و وضعیت سالانه توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی رصد شود تا برای سالهای آتی بتوان بهتر برنامهریزی کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی یادآور شد: بخش کشاورزی به عنوان بزرگترین مصرف کننده آبی شناخته شده است و تصمیم داریم با تعامل بین بخش کشاورزی و آب منطقهای آمارها را تطبیق دهیم و برای مصرف، تعریف مناسبی داشته باشیم.
۷۵۵۷ *۶۰۵۴