اصفهان- ایرنا- رییس اتاق اصناف اصفهان گفت: با توجه ثبات‌ نسبی بازار عرضه و تقاضا و تعدیل نوسانات قیمت ارز، قیمت زمین و املاک و سایر کالاها در روزهای آینده کاهش می یابد.

رسول جهانگیری روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: به طور حتم قیمت زمین، خانه و کالاها به تبع کاهش نوسانات قیمت ارز و سکه در روزهای آینده  کاهش پیدا خواهد کرد.
وی بیان کرد: هنگامی که عرضه و تقاضا در بازار متعادل شود و یکدیگر را پوشش دهند، قیمت های کاذب و هیجانی که روی برخی کالاها ایجاد شده، خود به خود حذف خواهد شد اما این امر مستلزم همکاری و هم افزایی دستگاه های مختلف مسوول و نظارتی با یکدیگر است.
رییس اتاق اصناف اصفهان اظهار داشت: نوسانات بازار ارز و سکه بعد از دو تا سه ماه تاثیر خود را بر روی بازار املاک خواهد گذاشت.
وی با بیان این که نباید همه گرانی های اخیر را ناشی از عملکرد بازار بدانیم ، تصریح کرد: بازار آخرین حلقه و قسمت نهایی عرضه کالا محسوب می شود و مردم گرانی اجناس را در این قسمت مشاهده می کنند.
جهانگیری با اشاره به این که عوامل مختلفی در افزایش قیمت ها نقش دارند ادامه داد: بیشتر کالاهایی که تولید می شوند قیمت مصرف کننده روی آنها درج شده و این اختیار و اجازه به تولید کننده داده شد که کالاهای خود را پس از تولید، قیمت گذاری کند.
وی خاطرنشان کرد: بیشتر قیمت هایی که در زمان حاضر در بازار وجود دارد ناشی از تولید است.
رییس اتاق اصناف اصفهان خاطرنشان کرد: خواسته ما این است که بتوانیم نمود افزایش قیمت ها را در بازار مشاهده کنیم.
به گفته وی، نظارت بر اصناف توسط اتاق اصناف و یا اتحادیه ها انجام می شود و این امر بر اساس فاکتور خرید فروشنده و سود عمده فروشی یا خرده فروشی برای آنها تعیین خواهد شد.
به تاکید وی اتاق اصناف و اتحادیه ها بر اساس گزارش های مختلف یا بازرسی های دوره ای خود، بر روند افزایش قیمت ها نظارت می کنند.
جهانگیری اضافه کرد : همه جوانب امر و دستگاه های دیگر همچون سازمان حمایت از مصرف کننده، سازمان صنعت، معدن و تجارت و تعزیرات باید به طور هماهنگ بر قیمت کالاها نظارت داشته باشند و از تخلف و گران فروشی جلوگیری کنند.
وی افزود: قیمت گذاری و تامین کالاهای اساسی که در سبد اصلی خانوارها قرار دارد توسط ستاد تنظیم بازار انجام می شود و تلاش شده که افزایش چندانی در قیمت اینگونه کالاها ایجاد نشود.
رییس اتاق اصناف اصفهان اضافه کرد: برنامه ریزی و نظارت بر قیمت کالاهای اساسی در ستاد تنظیم بازار انجام می شود و هر گونه تغییر یا افزایش قیمت در این زمینه توسط مسوولان و دولت و پس از آنالیز و تجزیه و تحلیل های رسمی  انجام خواهد شد.
حدود ۲۵۰ هزار واحد صنفی در استان اصفهان فعالیت دارند.  
تعداد واحدهای صنفی مُجاز در ایران بیش از ۲ میلیون و تعداد واحدهای غیرمجاز بیش از ۵۰۰ هزار واحد است که این ارقام نزدیک به ۲۰ برابر میانگین جهانی است.
/۶۰۲۶/۷۱۵۰