به گزارش ایرنا، قاسم سلیمانی دشتکی شامگاه دوشنبه در نشست ستاد بحران استان ایلام که با حضور وزیر دادگستری برگزار شد اظهار داشت: از زمان جانمایی، احداث و بهره برداری سد سیمره بیش از ۱۵ سال می گذرد و مردم حاشیه این سد همچنان بلاتکلیف هستند.
وی افزود: مردم این مناطق باتوجه به اینکه در حادثه سیلاب امسال اراضی زراعی، املاک و خانه های خود را به علت فرو رفتن در سیل از دست دادند و اکنون انتظار دارند که دولت با خرید و تملک این اراضی وضعیت انها را مشخص کند.
سلیمانی دشتکی با بیان اینکه مقدار اندکی از این پول به مردم پرداخت شده، یاداور شد: انتظار از دولت این است که تمام هزینه تملک اراضی مردم خسارت دیده از رهاسازی آب سد سیمره را به آنها پرداخت کند تا این خانوارها در نقاط دیگر اسکان داده شوند.
وی تاکید کرد: وزارت نیرو با توجه به خطر سیلاب که در پایین دست استان خوزستان را تهدید می کرد، اقدام به بازکردن خروجی های سد سیمره کرد که با این اقدام اراضی روستاهای عرب رودبار و بخشی از روستاهای کوهدشت لرستان به طور کامل غرق شد و دیگر قابلیت اسکان مجدد را ندارد و انتظار از دولت و مسئولان این است که این فداکاری و از خودگذشتگی روستاییان استان ایلام را نادیده نگیرد.
وی گفت: همچینن باتوجه به اینکه بخش عمده ای از خسارت های وارده در سیلاب امسال به زیربخش های کشاورزی اعم از اراضی باغی، زراعی و ایستگاه های پمپاژ آب است دولت مبلغ ۹۹ میلیارد تومان را مصوب کرده که ۵۰ درصد ان ابلاغ شده و و انتظار می رود همه این هزینه در سریع ترین زمان ممکن به کشاورزان خسارت دیده پرداخت شود.
سلیمانی دشتکی تاکید کرد: استان ایلام به رقم اینکه بیشترین بارش باران را بعد از استان لرستان داشت و باتوجه به توپوگرافی و شیب عمیق منطقه اما در مدیریت و پیشگیری از سیل نسبت به دیگر استان ها خوب عمل کرد و میزان خسارت های وارده به استان کمتر از دیگر استان های درگیر سیل بود.
استاندار ایلام اظهار داشت: قبل از شروع سیلاب با اقدامات پیشگیرانه و تقسیم کار بین دستگاه ها و نهادهای مختلف و پهنه بندی استان و شناسایی کانون های بحرانی نسبت به تخلیه مردم و احشام از مناطق پرخطر اقدام شد و بعد از سیل نیز خدمات رسانی ها هم در سریع ترین زمان ممکن آغاز شد و با فروکش کردن سیلاب نیز روند خدمات رسانی و بازسازی مناطق آسیب دیده شتاب بیشتری گرفت.
**صدای مردم مناطق سیل زده به گوش مسئولان کشوری رسانده شد.
استاندار ایلام با ذکر اینکه پیشگیری برگ برنده ما در تقابل با بحران سیل بود افزود: تنظیم ورودی و خروجی آب سدها قبل از بارندگی های سیل آسا، جابجایی خانوارها و روستا هایی که در معرض سیل بودند، ایمن سازی آبراهه ها و مسیر های منتهی به شهر ها، آگاه سازی طبیعت گردان از وقوع خطر و پیشگیری از اطراق آنان در مسیر ها و بستر رودخانه ها و … از جمله تمهیداتی بود که قبل از سیل ویرانگر فروردین ماه انجام شد.
وی با عنوان این مطلب که توانستیم صدای مردم مناطق سیل زده استان را به گوش مسئولان کشور برسانیم ادامه داد: در این راستا بیش از ۳۰ هیئت بلند پایه کشوری و لشکری به ایلام آمدند و از مناطق سیل زده استان بازدید کردند و در جریان وضعیت و شرایط منطقه قرار گرفتند.
سلیمانی دشتکی با قدردانی از وزیران معین ایلام در جریان سیل فروردین ماه گفت: در مرحله اول دکتر نمکی وزیر بهداشت و درمان و در مرحله دوم دکتر آوایی وزیر دادگستری بعنوان وزیر معین این استان انتخاب شدند.
وی با تقدیر از همه دستگاه ها و عوامل اجرایی درقبل، حین و بعد ازوقوع سیل در مدیریت این واقع طبیعی، تاکید کرد: انتظار می رود که پرداخت خسارات به مردم و بازسازی مناطق آسیب دیده با شتاب بیشتری همراه باشد.
به گزارش ایرنا، وزیر دادگستری بهعنوان وزیر معین در مناطق سیلزده استان در بدو ورود به ایلام از مناطق سیلزده بازدید کرد.
حضور در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران و قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیلزده استان ایلام، جلسه کنوانسیون کودک، حضور در نشست تنظیم بازار، شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی از دیگر برنامههای وزیر دادگستری در سفر دو روزه به استان ایلام است.
۷۱۷۲/۶۰۳۴