به گزارش ایرنا، قاسم سلیمانی دشتکی روز سه شنبه در همایش تخصصی کنوانسیون حقوق کودک با حضور وزیر دادگستری در استان ایلام اظهار داشت: نوع بافت فرهنگی برپایه زندگی سنتی و بومی در استان ایلام به ویژه در مناطق روستایی و عشیره ای باعث شده که در برخی مناطق حقوق کودکان تا سن ۱۸ سال تضییع شود.
وی توضیح داد: ۲ هزار کودک بازمانده از تحصیل و ۱۷۰ کودک کار (منهای کودکان ساکن در روستاها که در اراضی کشاورزی کار می کنند) استان ایلام شناسایی شده است.
استاندار ایلام یادآور شد: برخی کودکان به صورت روزمره با مشکلات مختلفی چون والدین سالاری به ویژه پدرسالاری، کودک آزاری، ازدواج زودرس و کودک همسری، تحکم غیر منطقی به کودکان، ایجاد تضاد فرهنگی بین خانواده ها در گریز از زندگی سنتی به نیمه مدرنیته و ماهواره، بازماندن کودکان از تحصیل، اشتغال کودکان و ... روبرو هستند.
سلیمانی دشتکی گفت: یکی دیگر از مشکلات روحی و روانی کودکان زیر ۱۸ سال موضوع طلاق والدین است که نظر کودکان برای انتخاب زندگی با یکی از والدین گرفته نمی شود و این یک خلا عاطفی و روحی در جامعه است و همچنین وجود کودکان خردسال و نوزادان شیرخوار در زندان همراه با مادر زندانی از دیگر معضلات روانی کودکان است.
وی تاکید کرد: سلامت جسم و روح کودک، تحصیل و آینده وی از وظایف اصلی خانواده ها است و نقش دولت در این زمینه ثانویه و به نوعی حمایت گرانه است و خانواده ها در هر شرایطی باید نسبت به حقوق کودک آگاهی و اشراف داشته باشند.
استاندار ایلام یادآور شد: مردم ایلام در زمان جنگ به جای ترک استان به دل کوه ها و مناطق امن استان خود پناه بردند و مهاجرت به استان های دیگر نداشتند اما در سال های اخیر به علت نبود اشتغال پایدار و کسب درآمد جمعیت زیادی به دیگر استان های کشور به ویژه تهران و کرج کوچ کرده اند، چراکه میزان درآمد و هزینه در استان ایلام همخوانی ندارد.
از جمعیت ۵۸۰ هزار نفری استان ایلام ۷۲ هزار نفر معادل یک سوم جمعیت را کودکان زیر ۱۸ سال تشکیل داده است که ۵۵ هزار نفر ساکن مناطق روستایی و مابقی در شهرها ساکن هستند.
۷۱۷۲/۶۱۱۹