یزد - ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه گفت: در ادامه تغییر طرح الگوی کشت گیاهان پر آبخواه سطح زیرکشت خربزه در سال جاری از ۱۵۰ به ۷۵ هکتار کاهش یافت و برای نخستین بار طرح آبیاری نواری در ۱۵ هکتار اراضی شهرستان اجرا شد .

مهدی غیب الهی روز سه شنبه در حاشیه آغاز برداشت محصول خربزه به عنوان یکی از میوه‌های تابستانی مورد علاقه مردم به ایرنا اظهار کرد : طرح آبیاری تیپ (نواری ) توسط یکی از کشاورزان دهستان فراغه بخش مرکزی اجرا شد.

وی با اشاره به اینکه برداشت خربزه تا اواخر مرداد ادامه دارد، متوسط تولید در واحد سطح را ۴۰ تن ذکر کرد و افزود: جهاد کشاورزی در ۲ دهه گذشته با کمک‌های بلاعوض دولت برای بهره‌وری از منابع آبی، علاوه بر اجرای طرح‌های آبیاری جدید قطره‌ای،بارانی و نواری طرح‌های توسعه کشت محصول کم آبخواه را در دستور کار دارد.

به گفته مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه در این مدت برای بهره‌وری بهتر از منابع آبی منطقه ،چهار هزار هکتار از باغ‌ها و اراضی به آبیاری نوین تجهیز شد و ابرکوه رتبه نخست اجرای این طرح را در استان یزد کسب کرده است.

یک  متخصص طب ایرانی سال گذشته در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اهمیت تغذیه مناسب در سلامت افراد خصوصا در فصل گرم ، گفت: خربزه از جمله میوه‌های تابستانی است که خواص زیادی دارد و پس از مصرف، آثارش به سرعت در سراسر بدن ظاهر می‌شود و افراط در مصرف آن سبب سردرد می‌شود.

دکتر محمد عسکر فراشاه افزود:  خربزه با داشتن رطوبت بسیار، مرطوب کننده مغز و بدن است و در افراد مستعد سبب چاقی می‌شود و  این میوه شیرین گرم و تر است ولی نوعی که بی مزه باشد، سرد و تر هست و بهترین نوع آن شیرین ،لطیف و نازک است.
به گفته وی خربزه ملین و مدر است ، اما زیاده‌روی در مصرف آن می‌تواند باعث سستی معده، روده‌ها و ابتلا به سردرد شود و افرادی که مزاج گرم دارند، در مصرف آن حد اعتدال را رعایت کنند.
یکی از خواص مشهور خربزه تاثیر آن بر سلامت دستگاه ادارای است، با خاصیت مدری که دارد از یک طرف و به خاطر خاصیت جلا و تلطیف از طرف دیگر، قادر است برخی سنگ‌های دستگاه ادراری را دفع کند.

 ۱۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی ابرکوه به محصول زراعی و باغی اختصاص دارد و ۳۵ درصد اشتغال وابسته به فعالیت‌های کشاورزی، دامداری و دامپروری است و هشت هزار خانوار از این طریق امرار معاش می‌کنند.

۱۴۰ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز حوزه کشاورزی ابرکوه به مدت ۱۰ ماه از ۶۶۲ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق و ۱۳ رشته قنات تأمین می‌شود.

سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی در ابرکوه تولید و بخشی در منطقه و مقداری هم به بازار استان‌های همجوار و کشورهای حوزه خلیج فارس عرضه می‌شود.

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

۷۵۴۰/ ۲۰۴۷