یحیی رحمتی روز سه شنبه با اعلام این خبر افزود: این آثار شامل ملاقه سفالی دسته دار، ظرف سفالی پایه دار بلند، ظرف سفالی دسته زنبیلی، ظرف سفالی دسته دار، فنجان سفالی دسته دار متعلق به هزاره نخست عصر آهن و قوچ سنگی کتیبه دار متعلق به دوره صفوی است.
وی افزود: آثار مربوط به دوره عصرآهن در کاوش های منطقه جزلان طارم کشف شده است.
رحمتی گفت: این آثار هم اکنون در موزه مردان نمکی و باستان شناسی زنجان واقع در عمارت تاریخی دارایی نگهداری می شود.
به گزارش ایرنا موزه باستان شناسی زنجان واقع در عمارت تاریخی ذوالفقاری این شهر، علاوه بر مومیایی های 'مردان نمکی'، دارای سه بخش پیش از تاریخ، تاریخی و بخش اسلامی است که در هر یک از آنها اشیای مربوط به هر دوره به نمایش گذاشته شده است.
در بخش پیش از تاریخ، اشیای دوره پیش از تاریخ کشف شده در استان زنجان از محوطه های تپه نور سلطانیه مربوط به هزاره پنجم قبل از میلاد و تپه خالصه خرمدره مربوط به هزاره ششم قبل از میلاد و سها چای تپه مربوط به هزاره چهارم قبل از میلاد نگهداری می شود. این اشیا شامل انواع کاسه های سفالین ساده و منقوش، انواع ابزار سنگی بنام میکرولیت و ابزار استخوانی و پیکرک های حیوانی است.
بخش تاریخی دارای انواع ظروف سفالین عصر آهن کشف شده در استان زنجان شامل انواع سفالهای خاکستری و نخودی، ظروف سفالین لعابدار دوره اشکانی، انواع خمره های ذخیره آرد، انواع ابزار جنگی از جنس مفرغ شامل سرگرز و پیکان، سرپیکان و شمشیر های ساده و منقوش است.
در بخش تاریخ اسلام نیز انواع اشیای دوره اسلامی شامل پی سوزهای ساده و لعابدار دوره ایلخانی، ظروف مسی قلمزنی، کاشی های ستاره ای و زرین فام کشف شده از گنبد سلطانیه، سکه های دوره های مختلف تاریخی از دوره تاریخی تاپایان دوره اسلامی نگهداری می شود.
به گزارش ایرنا، بنا به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان، حدود یک هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی در سطح این استان شناسایی شده است که ۷۵۱ مورد از آنها در فهرست میراث ملی به ثبت رسیدهاند.
۳۰۸۸