عمران خان در جریان سفر رسمی به آمریکا در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز در پاسخ به این پرسش که اگر هند از تسلیحات هسته ای خود دست بکشد آیا پاکستان نیز چنین خواهد کرد، افزود: ما این کار را می کنیم چون جنگ هسته ای میان هند و پاکستان به معنای نابودی هر دو کشور است.
وی اظهار داشت: پاکستان و هند دارای مرز مشترک به طول نزدیک به سه هزار کیلومتر هستند و هرگز نمی تواند جنگ هسته ای را به عنوان یک گزینه انتخاب کنند.
نخست وزیر پاکستان با اشاره افزایش تنش میان دو کشور رقیب هسته ای جنوب آسیا از زمان تاسیس کشور پاکستان و یادآوری حوادث اسفندماه سال گذشته درخصوص ساقط شدن یک جنگنده هندی در آسمان پاکستان،از رئیس جمهوری آمریکا خواست اگر در توانش هست برای حل مناقشه کشمیر میانجیگری کند.
وی از هند خواست به مذاکرات صلح بین دو کشور بازگردد و در مسیر صلح گام بر دارد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز گذشته در دیدار با عمران خان در کاخ سفید با تمجید از رویکرد اسلام آباد برای بهبود روابط با دهلی نو اعلام کرد که در صورت موافقت پاکستان و هند وی آماده است تا برای حل مناقشه کشمیر میانجیگری کند.
پاکستان از پیشنهاد میانجیگری ترامپ استقبال کرد اما هند ضمن ابراز ناخرسندی از اظهارات ترامپ اعلام کرد که دهلی هرگز طرح میانجیگری درباره کشمیر را با واشنگتن مطرح نکرده است.
استقلال پاکستان و جدایی از هند در سال 1947 میلادی، وقوع چندین جنگ میان دو کشور، رقابت در آزمایش های اتمی و پرتاب موشک های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته ای، بازداشت صیادان در آبهای آزاد، موضوع برداشت از حوزه های آبی مشترک، مشکلات اخذ روادید تجاری، اقدامات تروریستی در دو کشور، قربانی شدن شهروندان پاکستانی و هندی و انگشت اتهام بسوی اتباع دو کشور در این حملات و درگیری ها میان مرزبانان هند و پاکستان را می توان از دلایل عمده سردی روابط سیاسی و اقتصادی میان دو کشور همسایه در منطقه جنوب آسیا عنوان کرد.
بعد از اعلام استقلال پاکستان مناقشات مرزی میان این کشور و ھند به ویژه در منطقه جامو و کشمیر همواره یکی از مسایل اصلی مورد اختلاف میان اسلام آباد و دهلی نو بوده است.
از آن زمان تاکنون، مناقشات مرزی در منطقه کشمیر بارها منجر به درگیری و برخوردهای نظامی و سپس قبول آتش بس های متزلزل و شکننده شد.