سنندج - ایرنا - برای جلوگیری از گسترش پدیده بی سوادی باید زمینه را برای تحصیل افراد لازم تعلیم فراهم کرده و از ترک تحصیل دانش آموزان پیشگیری و مبادی بی سوادی در شهرستان بانه را مسدود کرد.

مدیر آموزش و پرورش بانه روز سه شنبه در جلسه پشتیبانی سواد آموزی این شهرستان با اشاره به کسب رتبه برتر کشوری استان در زمینه عملکرد حوزه سواد آموزی گفت: یکی از مهمترین دغدغه های شهرستان و مهمترین ماموریت آموزش و پرورش بحث سواد آموزی است تا بی سوادان را از نعمت خواندن و نوشتن بهره مند کنیم.

رضا خضری به سهمیه ابلاغی استان کردستان به شهرستان ها در بحث سوادآموزی اشاره کرد و ادامه داد: سال گذشته سهمیه ابلاغی بانه ۴۹۶ نفر بود که ۵۰۹ نفر تحت پوشش قرار گرفتند و در بخش تحکیم ۶۰ نفر سهمیه ابلاغی نیز محقق شد و در دوره انتقال ۲۲۰ نفر تحت پوشش قرار گرفتند.

وی با بیان اینکه امسال نیز در دوره سواد آموزی ۴۶۰ نفر،  دوره تحکیم ۲۴۰ نفر و دوره انتقال ۲۱۰ نفر سهمیه به شهرستان ابلاغ شده است،  افزود: تمام لازم التعلیمان پایه اول، دوم و سوم ابتدایی در شهرستان جذب مدارس شدند اما در پایه های دیگر به دلایل مختلف تعدادی از لازم التعیلمان از ادامه تحصیل باز می مانند.

خضری به مشکلات بازماندگان از تحصیل اشاره کرد و اظهار داشت: بخشی از مشکلات بازماندگان از تحصیل به نبود امکانات تحصیلی در روستاها ارتباط دارد و این امکان برای آموزش و پرورش فراهم نمی شود که در همه روستاها مدارس متوسطه اول و دوم ایجاد کند.

وی یادآور شد: برخی از اولیای دانش آموزان در برابر انتقال فرزندانشان بویژه دختران به مدارس دورتر مقاومت می کنند که این موضوع باعث شده بیشتر این دانش آموزان پس از پایه ششم ابتدایی ترک تحصیل کنند.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان بانه گفت: در متوسطه دوم به دلیل اینکه تحصیل دانش آموزان تخصصی می شود امکان تشکیل مدارس متوسطه دوم در بسیاری ار روستاها فراهم نیست.

وی به تبعیض جنسیتی در ادامه تحصیل دانش آموزان نیز اشاره کرد و افزود: علیرغم اینکه مدارس شبانه روزی در برخی روستاها دایر شده برخی از والدین با تحصیل فرزندانشان در این مدارس مخالفت می کنند.

خضری یکی از دیگر عومل ترک تحصیل دانش آموزان را شرایط اقلیمی اعلام کرد و یادآور شد: پدیده کوخ نشینی یکی از عوامل ترک تحصیل است چون تعداد خانوارهای کوخ نشین کمتر از ۱۰ خانوار است این باعث شده خدمات رسانی آموزشی به آنها محدود شود.

وی تاکید کرد: در شهرهای کانی سور، بوئین و آمرده به دلیل کمبود دانش آموز امکان ایجاد مدارس فنی و حرفه ای نیز فراهم نشده است.

مهمترین عامل بی سوادی نبود امکانات و فرهنگ غالب بر جامعه است بیشتر افراد بی سواد در سنین ۱۰ تا ۴۹ سال هستند و در شهرستان بانه مهمترین عامل ترک تحصیل دانش آموزان نبود امکانات در روستاها است.

شهرستان مرزی با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.

۷۴۶۹/۹۱۰۲