فرحناز قائدامینی روز سه شنبه در جلسه شورای معاونان اداره کل آموزش و پرورش استان با حضور معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: در سطح استان یکهزار و ۳۰ مدرسه ابتدایی و ۱۰۰ آموزشگاه استثنایی فعال است که از این تعداد ۳۰ درصد زیر ۲۰ دانش آموز دارند.
وی گفت: از این تعداد مدرسه نیز ۱۵ درصد معادل ۱۵۴ مدرسه با جمعیت زیر ۱۰ دانش آموز فعال هستند که این مدارس با چالش های مهمی از جمله تامین نیروی انسانی مواجه هستند.
قائد امینی تصریح کرد، این مدارس در مناطق سخت گذر و روستایی شهرستان های کوهرنگ، اردل، میانکوه، عشایر و فلارد قرار دارند.
به گفته وی، در سطح استان ۱۲۱هزار و ۴۹۸ دانش آموز در مقطع ابتدایی و پیش دبستانی مشغول تحصیل هستند که این میزان ۶۰ درصد جمعیت دانش آموزی استان را تشکیل می دهد.
قائدامینی اظهار داشت: ۴۸ درصد دانش آموزان مقطع ابتدایی استان در مناطق روستایی و ۵۲ درصد در مناطق شهری پراکنده اند، در حالی که ۶۷ درصد مدارس ابتدایی در مناطق روستایی و ۳۳ درصد در مناطق شهری قرار دارند.
وی، پراکندگی روستاها و نقاط سخت گذر را از مهمترین دلیل در تعدد مدارس ابتدایی در مناطق روستایی عنوان کرد.
مدیرکل آموزش و پرورس چهارمحال وبختیاری گفت: هم اکنون جذب خالص مقطع ابتدایی در استان ۹۸.۷۸ درصد و در انسداد بیسوادی جزو ۹ استان برتر کشور هستیم.
وی به کمبود معلم به عنوان چالش اصلی آموزش و پرورش در استان اشاره کرد و افزود: امسال ۷۰۰ معلم بازنشسته در استان از چرخه آموزش و پرورش خارج می شود و ۱۰۰ معلم جدید از تربیت معلم وارد چرخه آموزش می شود که باید کمبود ۶۰۰ معلم بازنشسته جدید و کمبودهای سال قبل را به گونه ای جبران کنیم.
معاون آموزش ابتدایی چهارمحال و بختیاری نیز افزود: در استان ۱۲ مدرسه عشایری کوچرو فعال است که این مدارس نیمی از سال تحصیلی را در خوزستان و چند ماهی را در استان مستقر هستند و با کمبودهای از جمله تجهیزات و وسایل کمک آموزشی، امکانات رفاهی و آموزشی مواجه هستند.
فرج الله اعرابی افزود: تغذیه رایگان برای دانش آموزان مناطق عشایری و همچنین اختصاص اعتبار خاص جهت تامین تجیهزات و امکانات کمک اموزشی برای این دانش آموزان ضروری است.
وی گفت: عمده مشکل این دانش آموزان نبود امکانات و کلاس های درس در پایه های بالاتر و ترک تحصیل است که ۹۵ درصد دانش آموزان مقاطع ابتدایی در مناطق عشایری ترک تحصیل می کنند.
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با تاکید بر اینکه در نظام آموزشی و تحصیلی جدید شادابی در مدارس یک اولویت است، گفت: در این نظام آموزشی باید آموزش را به یک فرایند لذت بخش تبدیل می کنیم.
خدایار قاسم پور افزود: به منظور مقابله با کم تحرکی و ایجاد نشاط و شادی در بین دانش آموزان از کلاس اول ابتدایی تا پایان دوره تحصیلی دانش آموزان ۱۲ هزار و ۹۰۰ ساعت درس تربیت بدنی برگزار می شود.
وی، ناکافی بودن اطلاعات خانواده ها برای همراهی با فرزندان، کم بودن مهارت آموزی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، ناکلافی بودن حمایت خانواده ها در اجرای برنامه های مختلف و ضعف در مهارت فرزندپروری و آموزش رشد مدار را از مشکلات آموزشی خانواده ها دانست.
۷۳۶۰/6021