جانسون که روز سه شنبه در سالن تشریفاتی الیزابت دوم برای اعضاء حزب محافظه کار سخنرانی می کرد، بازگرداندن وحدت در داخل کشور را از دیگر چالش های دولت جدید خواند.
او همچنین گفت در دوران حساس تاریخ کشور، بایستی دو مقوله دوستی با متحدان اروپایی و تمایل برای داشتن یک دولت دمکراتیک را با هم آشتی بدهیم. وی با رد این خوانش که دو موضوع یادشده در کنار یکدیگر قرار نمی گیرند ابراز اطمینان کرد که با پشت کار و انرژی می توان مشکلات را درنوردید.
جانسون سال گذشته در اعتراض به راهبرد دولت «ترزا می» درباره نحوه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا از وزارت خارجه استعفا کرد و در این مدت علاوه بر نمایندگی مجلس، به کار روزنامه نگاری برای نشریه دیلی تلگراف مشغول بود. زمانی که فشارها روی ترزا می برای کناره گیری از قدرت بالا گرفت، او اولین سیاستمداری بود که خود را برای نامزد تصاحب کرسی نخست وزیری معرفی کرد.
پس از یک ماه نبرد سخت و پرحرف و حدیث، سرانجام جانسون توانست تا با کسب ۶۶ درصد آراء، جرمی هانت وزیر امور خارجه و رقیب خود را شکست دهد و سکان دولت را بدست بگیرد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا اولین مقام خارجی بود که پیروزی جانسون را تبریک گفت و افزود او رهبر فوق العاده ای برای انگلیس خواهد بود.
همچنین میشل بارنیه مذاکره کننده ارشد اروپا در امور برگزیت در توییتی ابراز امیدواری کرد که انتخاب نخست وزیر جدید انگلیس به خروج از بن بست برگزیت و تصویب پیش نویس توافق خروج از اتحادیه اروپا کمک کند.
وزیر امور خارجه ایران هم انتخاب جانسون را تبریک گفت و یادآور شد، توقیف نفت ایران توسط دولت ترزا می و به فرمان ایالات متحده، به زبان ساده و روشن، دزدی دریایی است. وی افزود: ایران به دنبال تقابل نیست. ولی ما در خلیج فارس، ۱۵۰۰ مایل ساحل داریم. این آبهای ما است و از آن محافظت خواهیم کرد.
در داخل اما واکنش ها به پیروزی جانسون متفاوت بوده است.
دیوید کوگ وزیر دادگستری انگلیس که پیشتر گفته بود در صورت پیروزی جانسون استعفا خواهد داد با انتشار پیامی در توییتر اعلام کرد که از فردا (چهارشنبه) در کابینه حاضر نخواهد بود. روری استورات وزیر توسعه بین الملل هم دقایقی پیش استعفا داد.
همچنین فیلیپ هاموند وزیر دارایی و تعدادی از نمایندگان حزب محافظه کار که با مواضع تند جانسون در باره برگزیت مخالف هستند استعفانامه های خود را آماده کرده اند.
در همین حال، جرمی کوربین رهبر حزب مخالف دولت با صدور بیانیه ای عنوان کرد که نخست وزیر جدید انگلیس بایستی از سوی مردم انتخاب شود. او یادآور شد بوریس جانسون توسط کمتر از ۱۰۰ هزار نفر از اعضاء عمومی حزب محافظه کار انتخاب شد که بخش کوچکی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند. رهبر حزب کارگر خواستار برگزاری انتخابات سراسری شد تا از این طریق دولت مورد حمایت مردم انتخاب شود.
بر اساس رویه «ترزا می» فردا آخرین نطق خود را در نشست پرسش و پاسخ از نخست وزیر در مجلس عوام ارائه خواهد داد و سپس راهی کاخ سلطنتی باکینگهام می شود تا به طور رسمی استعفای خود را به ملکه و کلید خانه شماره ۱۰ داونینگ استریت را تحویل دهد. هم زمان جانسون هم بایستی برای دریافت حکم تنفیذ نخست وزیری و دریافت کلید خانه شماره ۱۰ به دیدار ملکه انگلیس برود.
او سپس در روزهای آینده اعضاء کابینه را تا سطح معاونین وزیر انتخاب و معرفی خواهد کرد.