«علیرضا حائری» امروز (چهارشنبه) در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: از پارسال دولت به نام توانمندی واحدهای صنعتی پوشاک، ابتدا تعرفه واردات پوشاک را به ۲۰۰ درصد افزایش داد و پس از آن واردات پوشاک را ممنوع کرد.
وی افزود: بررسی ها نشان می دهد به نام حمایت و توانمندسازی، فضایی انحصاری، غیر رقابتی و گلخانه ای برای واحدهای پوشاکی ایجاد شد.
حائری گفت: ممکن است چند واحد تولید کننده پوشاک کشور از این طرح بهره ببرند و در حاشیه امنیت قرار بگیرند، اما در مجموع این تصمیم رشد صنعت کشور را به دنبال ندارد، زیرا آنها کالاهایی تکراری تولید می کنند و مردم بالاجبار باید خریداری نمایند.
وی اضافه کرد: سال های گذشته نظیر چنین شرایطی را در خودروسازی ها و ایجاد شرایط انحصاری و غیر رقابتی برای آنها داشتیم که تداوم تولید محصولات بی کیفیت و کم کیفیت داخلی و ناچاری مردم از خرید آنها را به همراه داشت.
عضو هیات مدیره جامعه متخصصان نساجی ایران تاکید کرد: تکرار تجربه خودروسازان در واحدهای پوشاک، پیامد توانمندسازی صنعت پوشاک را به دنبال ندارد.
انتقاد از بخشش جریمه های بانکی
وی ضمن انتقاد از بخشودگی سود تسهیلات بانکی، گفت: چنانچه حذف بهره مرکب طرح خوبی است، باید برای همه واحدها یکسان اجرا شود، نه اینکه واحد های خاصی را مشمول این طرح سازیم.
حائری افزود: همچینن اجرا چنین طرح ها و بخشودگی هایی، به اشاعه بدحسابی و بی انگیزه شدن افراد و واحدهای خوش حساب می انجامد.
شعار زدگی مسئولان و نبود نظارت
وی گفت: برخی مسئولان همه ساله با چاشنی شعار سال، آمارهایی در زمینه رشد تولید و صادرات یا کاهش بیکاری و واحدهای راکد ارائه و در پایان هر سال نکته ای مثبت از آمارها پیدا کرده و همان را برجسته می کنند.
به گفته عضو هیات مدیره جامعه متخصصان نساجی ایران، طی چهارتا پنج سال گذشته می گفتند که قرار است هر سال صادرات غیرنفتی ۲۰ درصد افزایش یابد، اما حقیقت این است که هنوز به آمار ۵۰ میلیارد دلار صادرات سال ۹۳ نرسیده ایم.
وی اظهار داشت: یکی از معاونان وزیر صنعت از برنامه ریزی برای بازگشت 2 هزار واحد راکد به چرخه تولید خبر داد، اما نه اسمی از واحدهای راکد برده شد، نه مشکلات آنها مطرح و نه برنامه های مسئولان اعلام می شود و در پایان هم هیچ نهاد ناظر و ارزیابی بابت شعارهای زیبای مسئولان از آنان مطالبه گری نمی کند.