معاون امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی کردستان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این میزان فرصت شغلی جدید در قالب پرداخت تسهیلات به ۵۰۵ طرح به میزان ۳۲۳ میلیارد و ۲۹۰ میلیون ریال ایجاد شده که علاوه بر آن ۱۸۱ فرصت شغلی نیز در بخشهای مختلف این صنعت ثبیت شده است.
خلیل فعله گری گفت: بخشهای مختلف تسهیلات پرداختی امسال از محل بودجه ۹۸ و شامل کمک بلاعوض آبیاری تحت فشار بند «د» تبصره ۴ قانون بودجه، خط اعتباری مکانیزاسیون، اشتغال پایدار روستایی، بند الف تبصره ۱۸ استانی، بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه و منابع دفتر امور روستایی استانداری کردستان (تفاهم نامه بانک سینا) بوده است.
وی اضافه کرد: بیشترین میزان تسهیلات پرداختی مربوط اشتغال پایدار روستایی به مبلغ ۲۳۱ میلیارد و ۹۶۳ میلیون ریال و پس از آن مربوط به کمک بلاعوض آبیاری تحت فشار بند «د» تبصره ۴ قانون بودجه به میزان ۵۲ میلیارد و ۶۲۷ میلیون بود که به ترتیب در نتیجه ۴۹۵ فرصت شغلی ایجاد و ۱۴۱ فرصت شغلی نیز تثبیت شد.
فعله گری افزود: امسال از منابع مختلف بودجه ۹۸ برای توسعه بخش کشاورزی این استان پنج هزار و ۴۲۷ میلیارد و ۹۲۰ میلیون ریال تسهیلات مصوب شده که تاکنون ۲ هزار و ۶۳۲ میلیارد و ۵۲۳ میلیون ریال از این میزان به بانک های عامل تخصیص یافته است.
استان کردستان دارای یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم حدود ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی حدود ۱۲ درصد است.
کشاورزان این استان سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین و ۱۱۶ هزار کندوی زنبور عسل دارند و جمعیت بهره بردار کشاورزی ۱۱۵ هزار نفر است.
این جامعه سالانه حدود ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی تولید میکنند که ۳۵۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی نیز مربوط به بخش زراعت است.
عدم فرآوری محصولات باغی و زراعی از جمله چالش های حوزه بخش کشاورزی است که به گفته مسئولان سازمان جهاد کشاورزی کردستان سالانه تنها ۳۳ درصد از این تولیدات فرآوری می شوند.
۳۰۳۴/۹۱۰۲