هشتمین نشست اندیشهورزی جهادی با حضور دانشجویان و نمایندگان گروههای جهادی در سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد.
«صادق مفرد» مسئول جهاد سازندگی سازمان بسیج دانشجویی در این نشست گفت: در ابتدای امسال شاهد وقوع سیل در ۱۸ استان بودیم که پس از حادثه گروههای جهادی برای کمک به این مناطق اعزام و به کمک سیلزدگان شتافتند و خدمات قابل توجهی را هم ارائه کردند.
وی افزود: گروه های جهادی ظرفیت عظیمی در کشور دارند. از آنجایی که کار ریشهای مقدم بر انجام کارهای خدماتی است گروههای جهادی به حل ریشهای مشکلات حساس هستند و تلاش ما هم بر این است که به سمت حل مشکلات به صورت ریشهای برویم.
مفرد به خسارت حدود ۳۰ تا۴۰ هزار میلیارد تومان سیل اخیر اشاره و خاطرنشان کرد: این در حالی است که بنابر گزارش مجلس شورای اسلامی از اختلاف نرخ ارز، سودجویان بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بهره بردهاند. همانگونه که گروههای جهادی مقابل سیل خاکریز زدند، باید مقابل از بین رفتن سرمایه ملی نیز خاکریز زد.
مسئول جهاد سازندگی سازمان بسیج دانشجویی با بیان این که گروههای جهادی میتوانند بخشی از انرژی خود را صرف حل مشکلات کنند، گفت: گروههای جهادی بیشترین دغدغه را نسبت به مشکلات محرومین دارند، زیرا محرومیت را درک کردهاند و امروز رسالت انقلابی آنها باعث شده بخشی از توان خود را برای حل مشکلات به کار گیرند.
در اداامه این نشست وضعیت معیشت محرومین و ارائه راهکارهای حمایتی از مردم به مهم ترین موضوع نشست توسط گروههای جهادی مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین در این نشست، گروههای جهادی در رابطه با این که چگونه یارانه نقدی میتواند یک روستای را بی نیاز کند و آیا این یارانه باید افزایش یابد بحث و گفت گو کردند.
تاثیر قیمت ارز ۴۲۰۰ تومانی بر زندگی محرومین و مستضعفین و اینکه چگونه پول بیتالمال که در جیب سرمایهداران قرار گرفته است را به جیب مستضعفین برگردانیم از مسائل دیگری بود که مورد بررسی قرار گرفت
نشست های اندیشه ورزی باید ادامه پیدا کند
«امین اقرلو» مسئول پیشین بسیج دانشجویی دانشگاه تهران و از فعالان اردوهای جهادی دانشجویی که در این نشست شرکت کرده بود در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا با بیان اینکه ایده اصلی نشست این است که چگونه می توانیم در این وضعیت به مشکلات معیشتی طبقات محروم کمک کنیم، گفت: در این زمینه مسئولان اردوهای جهادی ایده هایی مطرح کردند و این ایده ها به بحث گذاشته شد.
وی افزود: این مسائل بحث های پیچیده ای هستند و با یک جلسه دو، سه ساعته نمی توان به راه حل دست پیدا کرد. ولی این نشست باب خوبی را باز کرد تا در این موضوعات گروه های جهادی به بحث و گفت وگو و فکر کردن بپردازند تا در نهایت به یک نتیجه مشخص برسند و بتوانند در زمینه رفع محرومیت اثرگذارتر ظاهر شوند.
وی در مورد تلاش گروه های جهادی برای پرداختن به مشکلات کلان هم اظهارداشت: دانشجویان وقتی وارد مناطق محروم می شوند اقدامات زیادی برای رفع مشکلات خرد و منطقه ای، مناطق مورد نظر خود انجام می دهند.
این فعال اردوهای جهادی دانشجویی ادامه داد: اما گروه های جهادی نباید فقط در این سطح بمانند بلکه باید به مشکلات کشور هم توجه کنند؛ چرا که بخش عمده ای از مشکلات خرد مناطق مختلف و محروم هم در پیوند با مشکلات کلی کشور است. برگزاری جلسات این چنینی تلاشی برای بررسی مسائل کلان کشور و پیدا کردن راه حل برای این مشکلات است.
اقرلو در پاسخ به این سوال که اردوهای جهادی چه ثمراتی دارند و همچنین دچار چه خلاء هایی هستند، گفت: اردوهای جهادی دو نتیجه و ثمره مشخص دارند؛ اثر مثبت اول این اردوها آشنایی دانشجویان با محرومیت در کشور است.
وی تصریح کرد: این اردوها باعث می شوند دانشجویان از فضای دانشگاه فاصله گرفته و با واقعیت های جامعه آشنا شوند تا بعد از فارغ التحصیلی در هر نهاد و سازمانی که قرار گرفتند بهتر بتوانند به مردم خدمات ارائه دهند.
مسئول پیشین بسیج دانشجویی دانشگاه تهران همچنین گفت: مسئله دوم هم این است که خدماتی که در مناطق ارائه می شود به دلیل مشکلاتی که دستگاه های مختلف دولتی و حاکمیتی دارند ناقص صورت گرفته است و دانشجویان با حضور خود این خلاء را رفع می کنند.
اقرلو یادآور شد: به عنوان مثال خانواده محرومی خانه ندارد یا روستایی مشکل آب شرب دارد که دستگاه های مسئول به دلایلی این مشکلات را رفع نکرده اند که دانشجویان با شناسایی مشکلات سعی می کنند در کوتاه ترین زمان ممکن این مشکلات خرد را حل کنند.
وی اصلی ترین مشکلی که در اردوهای جهادی وجود دارد را عدم تمرکز ذکر کرد و افزود: به این معنا که گروه های جهادی با این مساله روبرو هستند که چند سالی روی مشکلات یک منطقه محروم تمرکز نمی کنند و سال به سال مناطق خود را عوض می کنند که این باعث آسیب شده است.
این فعال اردوهای جهادی دانشجویی یادآور شد: چرا که مشکلات این مناطق با کار یکی، دو ساله قابل رفع نیست بلکه گروه های جهادی باید چندین سال را در یک منطقه صرف کنند تا اقدامات آن ها نتیجه ملموسی در پی داشته باشد.
اقرلو افزود: حل ریشه ای مشکلات یک منطقه، نیازمند تمرکز و صبر است. برخی گروه های جهادی این دو مولفه را رعایت نمی کنند و این باعث می شود آورده آنها از این اردوها کاهش پیدا کند.
وی تاکید کرد البته عمده گروه های بزرگ چند سالی است که به ضرورت تمرکز رسیده اند و این امر را رعایت می کنند اما هنوز این مسئله فراگیر نشده است. حل این مشکل نیازمند ساماندهی گروه های جهادی و شناسایی درست مناطقی است که این گروه ها به آن اعزام می شوند.